luni, 18 ianuarie 2016

Leul de dimineață, la bănci și la Bursă

Euro a testat de dis de dimineață pragul de 4,54 de lei, cum a mai făcut-o și săptămâna trecută, dar fără spor. 4,5373 la ora 9 și 10. 4,5378 la ora 9,48

Media ratei de dobânzi pe trei luni ROBOR, referinţa pentru creditele în lei, a crescut vineri de la 0,92% la 0,96% , dar este greu de crezut că se va schimba tendinta.

Schimbarea este așteptată în a doua jumătate a anului.

Citește și
Ce va păți leul până la sfârșitul anului, dar și în 2016, potrivit analiștilor mei favoriți. Azi euro a depășit azi pragul de 4,5 lei

Și

DESCOPERĂ Banii și Cursul EURO în 2016: Două bănci fac două estimări diferite. De ce? Care sunt argumentele lor?

iua începe încurcată la Bursa de Valori București (BVB), după atmosfera de pe marile piețe.

Pe marile piețe, speculatorii care pariază pe evoluțiile viitoare ale indicilor marilor burse europene, prin instrumente derivate, mizează pe o creștere la deschidere de 0,3 % pentru indicele londonez FTSE 100, pe o scădere de 0,2% pentru indicele DAX de la Frankfurt, în timp ce indicele parizian CAC 40 ar deschide indecis.



Principalul motiv de descurajare este prețul țițeiului. Oferta pe piața va crește ca  urmare a ridicării embargoului asupra Iranului, iar creșterea economicp globală nu consumă tot atât de mult în plus. Este Mare Deranj în China, nu?!

În plus, BVB stă rău și din punct de vedere al tendinței tehnice.

Indicele BET, care face media ponderată a variațiilor celor mai căutate 10 acțiuni de la BVB (fără Fondul Proprietatea),  a scăzut vineri sub nivelul de alarmă de la 6.400 de puncte.

Acest prag este încă un suport pentru reluarea creșterii indicelui, dar este noua țintă a tendinței de scădere curente, potrivit celui mai recent raport, emis lunea trecută, de Dan Rusu, șeful echipei de analiști de piață de capital de la casa de brokeraj a Băncii Transilvania, BT Securities.

Conform graficului de mai sus, scăderea ar putea coborî indicele până la următorul suport de la 6.280 de puncte, iar dacă ar crește  BET ar trebui să aibă suficientă forță să ajungă până la rezistența care i se opune la 6.700 de puncte.

Citește și

SENTIMENTUL de DIMINEAȚĂ: Cum spun profesioniștii că va fi ziua pe piețele financiare? În cel mai bun caz va fi confuză

Are și capitol de „DIDACTICE“, penrtu începători

Avertisment


Nu este în intenţia mea şi nici a analiştilor citaţi să sugerăm luarea unor decizii de investiţii, ca urmare a lecturii celor de mai sus.
Articolele mele despre eventuale soluţii de plasament au rost exclusiv informativ, de repere și didactic, de suport de învățare și de DESCOPERIRE a BANILOR.
Singurii responsabili pentru asumarea unor riscuri sunt aceia care iau deciziile de investiţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu