vineri, 22 ianuarie 2016

UPDATE Euro a cazut si la BNR, la 4,5274, pentru că șeful Băncii Centrale Europene a scos porumbelul. Bursa crește cu peste 1%

Euro coboară binișor sub pragul de 4,53 de lei, astăzi, și ajunge pe piața interbancară la 4,5274  (ora 12,25) și la 4,5288 (ora 12,36). A fost și la 4,5245, la un moment dat.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,5274 lei/euro, 4,1337 lei/franc elveţian şi 4,1770 lei/dolar.


Bursa de Valori București (BVB) mai recuperează ceva din pierderile din acest an, luată de valul freneziei piețelor globale. Cumpărătorii pun pe creștere cotațiile.

BVB câștigă peste 1% în medie, față de prețurile de ieri ale acțiunilor.

Așa cum spuneam azi dimineață, când așteptam frenezia în cauză, aceasta este datorată mesajului liniștitor pe care Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene (BCE, unde este „tiparnița“ de euro), l-a dat piețelor.

Citește și

Ce face Leul vineri, la bănci și la Bursă. Europa va pompa bani noi, iar euro slăbește până și față de leu


Mai mult, azi la Davos, Draghi a mai scos o dată pe gură porumbelul că va continua relaxarea monetară, adică dobnânzi mici, achiziții de obligațiuni de stat în euro și altele, care tot „tiparniță“ de euro înseamnă.

La BVB, dacă luăm la bani mărunți revenirea, vedem că excepțiile încă ne dau mare îngrijorare. Mai toate acțiunile cresc, numai una dintre cele mai importante scade, Electrica (EL), unde sunt multe, multe fonduri de investiții străine. 
Adică băieții „descarcă“, trăiesc încă în panică și scapă de ceea ce au în țările considerate riscante. EL nu scade raău, doar cu -0,17% , dar scade pe mare lichiditate.Valoarea tranzacțiilor este de 6,2 milioane de lei, pană acum, (ora 12,32) de trei ori mai mare decât a doua cea mai mare din topul momentului.

REVIN RAPID





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu