miercuri, 27 ianuarie 2016

Veniturile Apple scad prima oară în 13 ani. Ce face leul miercuri dimineață, în bănci și la burse? Capriciile smucesc piețele când pe plus când pe minus

Apple a estimat că veniturile sale vor scădea pentru prima oară în 13 ani. Asta este o știre care va agita în plus bursele, dar nu neapărat și leul.

Euro s-a instalat de dimineață peste pragul de 4,53 lei, pe piața interbancară (la 4,5320 lei la ora 9,10).

Să vedem dacă se va îndrepta spre limita superioară a canalului în care a evoluat în ultimele luni, adică spre 4,54 lei, Canalul s-a întinde între aces prag și 4,51.

Chiar și media BNR pentru euro a fost de 4,5325 lei.

Marii jucători se așteaptă ca bursele europene să deschidă azi în, „ușoară” pierdere,  dar nu se mai poate estima de dimineață tendința întregii zile.

Piețele sunt tot mai capricioase, prețurile sunt tot mai volatile, sau mai smucite, dacă asta spune mai mult.

Aseară piețele erau încântate de statisticile americane, deși ziua începuse rău. Astăzi piețele sunt încruntate, din nou din cauza Asiei.

Bursa de Valori București (BVB) va deschide și ea în scădere, după ce ieri a pierdut 0,18%, conform indicelui său de referință  (BET).

BVB pierde de complezență  față de piețele mari. Altfel, la București va începe să se arate interesul pentru dividende.

Marii speculatori se așteaptă ca indicele bursei din Londra FTSE 100 să deschidă cu 0,2 % mai jos  decât a închis marți 26 ianuarie, indicele DAX din Frankfurt cu 0,3% mai puțin, în timp ce indicele CAC40 din Paris este văzut cu 0,3 % mai jos.


Leul și Bursa din București sunt în mod special vulnerabile, Mai multe explicații și inițiere în piețe (vezi capitolul DIDACTICE) în :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu