joi, 28 ianuarie 2016

Fabrica de dolari lasă rece lumea. Ce face leul Joi dimineața, în bănci și la Bursă

Euro s-a instalat de dimineață peste pragul de la 4,54 lei, pe piața interbancară, (la 4,5420 lei la ora 8,59).

Banca Centrală a Statelor Unite, FEDeral Reserve, nu a produs nici o impresie suficient de puternică ieri, la ședința periodică a strategilor săi.

Piețele deja penalizează această așa zisa pasivitate a FED, după ani de zile în care aceasta a pompat în lume, gratis, fără dobândă, mii de miliarde de dolari. Iar în decembrie s-a decis să schimbe foaia.

Lumea s-a învățat cu nărav, și strategilor americani le este greu s-o dezvețe.

Euro caută să străpungă în sus limita superioară a canalului în care a evoluat în ultimele luni, adică dincolo 4,54 lei, Canalul s-a întinde între acest prag și 4,51. Să vedem ce are de spus BNR.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,5328 lei/euro, 4,1047 lei/franc elveţian şi 4,1675 lei/dolar.

Pe piața de Capital, marii speculatori se așteaptă ca indicele bursei din Londra FTSE 100 să deschidă cu 0,6- 0,7 % mai jos  decât a închis miercuri 27 ianuarie, indicele DAX din Frankfurt cu 0,7-0,9% mai puțin, în timp ce indicele CAC40 din Paris este văzut cu 0,7-0,8 % mai jos.


Bursa de Valori București (BVB) va deschide și ea în scădere, după ce ieri a câștigat 0,18%, conform indicelui său de referință  (BET), acum la 6.260 de puncte.

Jucătorii caută să țină indicele cât mai sus și mai departe de pragul de 6.000 de puncte, sub care ar piere șansa de o revenire în curând pe creștere a cotațiilor


Vezi capitolul DIDACTICE în Sentimente de dimineață mai vechi, precum:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu