Foto: nstravel.ro |
Din câte știu eu, nu mai face elicoptere ca altădată, dar profită că Eurocopter le face în curtea sa, prin intermediul, evident, al unei societăți mixte.
IARV intră in inventarul inserat mai jos, cu un dividend brut de 0,3473 lei pe acțiune și cu un randament de dividend de peste 6%. Surprinzător (sau nu, lichiditatea e mică), piața nu e fericită și acțiunea scade.
Suntem astfel mai aproape să aflăm tot despre
SEZONUL DIVIDENDELOR
Jocurile dividendelor se complică la companii relativ mici, cu lichiditate mică.
Altfel spus: cu volume mici de acțiuni tranzacționate, sau: ale căror acțiuni le găsești greu la cumpărat și cărora le găsești greu vânzători, atunci când îți dorești să le vinzi.
Avem azi pe tarabă acțiunile de la două companii de aeronautică și de la două acțiuni de companii turistice.
Din cauza lichidității mici, Aerostar Bacău (ARS), ca și celelalte două, sunt acțiuni de umplut golurile prin portofolii și, doar eventual, de completat veniturile din dividende, de dragul diversificării.
Aerostar Bacău (ARS) mai profită încă, măcar de poftă, de cheltuielile strategice ale Forțelor Aeriene.
Turism Felix Băile Felix (TUFE) este o companie bună, cu viitor, care profită de băile termale ale stațiunii, și Turism.
„Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră” (EFO) pare însă un nume abuziv pentru o firmă care îți lasă impresia că scapătă, dacă îi folosești serviciile.
Totuși...
Din cauza lichidității prea mici, semnalele pieței sunt contradictorii: cu randamentul dividendului mai bun la EFO (6,9%), decât la TUFE (3%, în varianta mai favorabilă).
ARS are tot 3%.
Iată detalii:
Dsigur, cum am văzut și până acum, în seria de articole
profitabilitatea dividendelor este mult superioară celei a dobânzilor la depozite.
Uitați aici, dacă nu credeți:
Un articol foarte bun si util in acelasi timp.
RăspundețiȘtergereVă multumesc. Din pacate este cam vechi. Si armerita o actualizare a randamentelor si completarea tabelului
RăspundețiȘtergere