marți, 3 aprilie 2018

#banidestepti din DIVIDENDE 2018 şi din lăcomia Statului. TOPUL randamentelor şi TEHNICA ÎNCASĂRII


Am stabilit, de vreun an deja, că unul din modurile cele mai sigure de a-ţi începe experienţa la Bursă este să cumperi acţiuni atât cât să încasezi dividendele companiilor respective.

Oricum, te-ai prins că băncile te jecmănesc de profitul pe care îl fac cu banii tăi, dând credite la dobânzi de cel puţin 10 ORI mai mari decât cele pe care ţi le oferă la depozite. (Mai vorbim noi!....)

Ai înţeles deja că a o atitudine mai responsabilă faţă de #baniitai dacă îi pui la crescut în fondurile mutuale care se potrivesc scopurilor tale şi toleranţei tale la risc.

Ar fi momentul SĂ FACI CEVA, nu?! Mai ai o şansă anul ăsta: Sezonul dividendelor este în toi, încă.

Cumperi acţiunile acum, sau în orice caz suficient de devreme ca să primeşti dreptul la dividende.

Adică să fii înscris în registrul acţionarilor companiei respective la „data înregistrării”. Asta înseamnă: cu trei zile lucrătoare mai înainte, în data „cu dividend”.

„Ultima zi” - îi spun analiştii de la Prime Transaction în tabelul de mai jos, în care fac Topul randamentelor la dividendele pe care le oferă cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)

Vinzi în ziua imediat următoare„data ex dividend”, sau fără dividend, așa cum va face majoritatea celor pe care nu îi interesează decât dividendul - un ban sigur.

Aşa vei putea primi dividendele, din care vei scădea comisionul brokerului şi tot vei primi de zeci de ori mai mult decât îţi dă o bancă pe aceeaşi perioadă pe care ţi-ai blocat banii. 

Este destul de simplu şi grija că ai putea pierde este prea mică, pentru a te împiedica.

Ca să scapi de orice grijă, ar trebui să cumperi exact în ziua „cu dividend” şi să vinzi exact a doua zi.

Detalii și o selecție a celor mai mari randamente:


Singurul risc teoretic ar fi ca preţul  acţiuni să scadă prea mult până la data cu dividend, mai mult decât valoarea dividendului net, ceea ce s-ar putea întâmpla doar în caz  de dezastru naţional sau mondial.

Altfel, marii jucători de la bursă nu vor permite scăderea preţului acţiunilor decât, poate, doar ca să mai speculeze ei înşişi sezonul dividendelor.  

Iată-le:




Cei mai importanți indicii bursieri din România au crescut cu peste 10% în primul trimestru al acestui an, investitorii fiind stimulați de un nou sezon atractiv al dividendelor - am scris în CursDeGuvernare.ro.

Cele mai mari dividende au fost propuse acţionarilor de managementul companiilor de stat, sub imperiul comandamentului guvernamental de a distribui astfel cel puţin 90% din profitul pe anul trecut.

E cazul să profităm de lăcomia Guvernului.

Citește mai multe aici:


Atracția dividendelor împinge Bursa din București la un nou record european de apreciere a cotațiilor. Top 2018


Un comentariu: