marți, 12 ianuarie 2016

DESCOPERĂ Leul în cocteilul mortal al Marelui Deranj chinezesc. Cum se propagă criza chineză în restul lumii, până în România

Problemele din China ar putea face zile grele investitorilor „încă mult timp de aici înainte, chiar dacă procesul de restructurare a economiei chineze se află în a doua jumătate a derulării sale“, scrie prietenul Laurențiu Roșoiu, manager de fonduri de investiții, în blogul său.

Laurențiu mai scrie despre cele patru canale de transmitere a „impulsului devastator“ al prăbușirii burselor chineze, spre restul lumii.

A și căutat soluția de apărare a banilor. O să vă povestesc și despre aceasta.

Canalul emoțional lasă loc celor mai ample mișcari de piață. Asta e volatilitate și este stimulată de globalizare.

„Orice eveniment negativ, în orice parte a lumii este rapid preluat de traderi și investitori din dorința de a anticipa mișcările celorlalți jucători din piață si evenimentele / reacțiile ce urmează“, scrie Laurențiu Roșoiu, care este director adjunct la Star Asset Management.



Canalul pietelor de marfuri resimte reducerea volumului de materii prime și materiale importate de China. Prin urmare, companiile furnizoare înregistrează scăderi ale vânzărilor, reduceri ale profiturilor, scăderi ale prețurilor de piață, scăderi ale comenzilor către proprii lor furnizori.

Canalul comercial este cel prin care companiile din restul lumii  vindeau bunuri, produse si servicii pe imensa piață chineză. Se produce același fenoment ca acele de pe canalul piețelor de mărfuri.

Canalul financiar este „de departe cel mai complex, dar cu cel mai mare si mai rapid impact“. Mari fonduri de investiții au atras bani de la investitori, ca să-i plaseze cu profit în China, sau în active dependente de creșterea economică a acesteia. China merge rău? Fondul vinde activele legate de China.

Descrierile lui Laurențiu sunt mult mai ample și legăsiți AICI.


Soluția?

„Intrarea în vigoare a legislației privind “bail-in”-ul bancar face “leul cash” mai valoros decât “orice alt leu”, scrie Laurențiu Roșoiu în alt articol.

Pe românește, legea “bail-in” prevede confiscarea unei părți din depozitele unei bănci pentru a o salva,

Laurențiu Roșoiu vede un „cocteil mortal“ în combinația dintre legea “bail-in”. dezechilibrele interne ale României, previzibile după generozitatea parlamentară de anul trecut, suprapuse peste prăbușirea prețului petrolului, a burselor chineze și efectele scumpirii dolarului în urma programului de reformă monetară în SUA. După gust, puteți adăuga problema imigrației în UE și cea iraniană în Orientul Mijlociu.

„Începând din 1 ianuarie, banii din conturile bancare, mai exact ce depășește 100.000 de euro poate fi folosit oricând de către Stat pentru recapitalizarea băncilor.

Directorul de investiții Roșoiu nu dă soluții concrete. Ar trebui poate să recomande fondurile pe care le administrează. Sau poate alte plasamente. Insinuează câte ceva Cash-ul Rege și spune că s-ar putea să fim martorii unei migrații a leilor de la băncile mici spre cele mari și de la cele din România către bănci din regiune,

Mai multe aflați AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu