joi, 21 ianuarie 2016

Unde sunt cele mai bune cursuri de schimb valutar și de ce

Se spune că băncile mici au cotații mai bune la valute, iar băncile mari ar fi de evitat, din acest punct de vedere.

Colegii de la Conso.ro  s-au pus în pielea celor care vor să cumpere sau să vândă valută și să vadă „care sunt cele mai lacome bănci“, adică acelea care practică marje mari între cursul de vânzare și cel de cumpărare.

Banca Feroviara, Carpatica si Alpha Bank, au cele mai favorabile cursuri pentru client

Banca Feroviara vindea euro la data analizei cu 4,5380 lei și cumpăra cu 4,5130 lei. Adică marja dintre cursul de vânzare și cel de cumpărare era de doar 2,5 bani, cea mai mica din piață, spune Conso.ro .



La polul opus, cu marjele cele mai mari, obținute din cotațiile defavorabile clienților atât la vânzare cât și la cumparare se află Intesa Sanpaolo Bank, unde diferența dintre cursul de vânzare și cel de cumpărare este 15,2 bani, de la 4,4460 lei/euro la cumparare (cel mai redus din piață) la 4,5980 lei/euro la vanzare.

Foarte aproape se află și BRD Groupe Societe Generale, cu o diferență de 15 bani. BRD practică cel mai ridicat curs euro la vânzare, respectiv 4,61 lei/euro, iar la cumpărare are una dintre cele mai scăzute cotații, respectiv 4,4600 lei/euro.

Mai multe DETALII, în Conso.ro 

Ca alternativă, există casele de schimb valutar independente, sau schimbul valutar pe cont curent. În acest ultim caz, clienții băncii pot beneficia de cursuri mai avantajoase față de cei care vin direct la ghișeu și pot face schimbul valutar dintr-un cont în altul. Evident, trebuie să dețineți conturi în ambele valute schimbate la aceeași bancă (ex. dacă schimbi euro în lei, trebuie să ai un cont curent în euro și altul în lei).

Analiza Conso.ro a luat în calcul datele afișate de bănci în data de 19.01.2016 la orele 15, dar autorul spune că observațiile nu au suferit schimbări majore de atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu