vineri, 9 septembrie 2016

Mic dejun gratis pentru sute de bicicliști, pentru că merg astfel la serviciu

FOTO: punctul.ro
#bugetfamilie

Aproximativ 500 de persoane au primit, pe parcursul unei săptămâni, câte un mic dejun gratuit, pentru că s-au deplasat cu bicicleta spre locurile de muncă.

S-a întâmplat în Târgu Mureş, în cadrul Programului "Breakfast for Bikers (B4B)", implementat în premieră în România de Fundaţia Comunitară Mureş şi Asociaţia Pro Biciclo Urbo, potrivit Agerpres.

Nu numai că mersul cu bicicleta este un factor favorizant al echilibrului bugetului și finanțelor tale personale,  dar știrea este delicioasă. Stați să vedeți!



Cine a completat un chestionar dat de organizatori a primit câte o cafea fierbinte, un croissant şi dulciuri.

Iată câteva fraze:

„A fost foarte bine, peste aşteptările noastre. Au fost zile în care am completat peste 60-70 de chestionare, noi am estimat cam 30-50 în cele mai aglomerate locuri din oraş. Am întâlnit şi biciclişti care se grăbeau şi nu s-au oprit.  (...) Toţi cei întrebaţi au cerut piste pentru biciclişti pentru că traficul rutier e foarte aglomerat, iar cei care se deplasează totuşi cu bicicleta sunt printre cei mai curajoşi, se aventurează în fiecare zi. Cu siguranţă numărul bicicliştilor ar fi mult mai mare dacă s-ar putea deplasa în siguranţă (...)”, a declarat Gal Sandor, reprezentantul Fundaţiei Comunitare Mureş, citat de Agerpres.

„(...) Cred că foarte mulţi ar renunţa la maşină - cei care nu renunţă sunt părinţii cu copii - dacă ar fi piste sau măsuri de calmare a traficului, cred că mulţi ar merge cu bicicleta", a mai spus Gal Sandor.

Unul dintre cei care se deplasează cu bicicleta la serviciu, de ani de zile, este Iosif Schneider, din Cartierul Tudor Vladimirescu, care a spus că bicicleta este cel mai simplu, econom şi sănătos mijloc de transport.

„(...) Fac cam 4 kilometri în fiecare dimineaţă. Pentru mine e cel mai simplu mijloc de transport, poţi ajunge foarte repede dintr-un loc în altul, iar pentru sănătate e excelent. Acţiunile de genul „mic dejun pentru biciclişti” sunt eficiente pentru ca oamenii să vadă, mai ales cei care vin cu maşini şi cu autobuzul, că există şi alt mijloc de deplasare. Am calculat că dacă vin cu autobuzul, pot să vin şi cu maşina, însă eu la serviciu lucrez mai mult în maşină, aşa că prefer bicicleta, un bilet dus-întors costă 4 lei pe zi, într-o lună minim 20 de zile, economisesc 80 de lei”, a spus Schneider.

Un alt împătimit al bicicletei, Costin Virgil, a declarat că parcurge zilnic cam 10 kilometri până la serviciu, plus că se deplasează cu acelaşi mijloc de transport şi după-amiaza.

„ (...) Nu calculez economiile, ci beneficiile pentru sănătate. E vorba de sănătate, de mişcare înainte şi după serviciu. (...) Mă simt bine, iar după ce beau cafeaua pe stradă parcă bicicleta merge mai bine", a afirmat Costin Virgil.

Acţiunea "Breakfast for Bikers (B4B) - Mic dejun pentru biciclişti" a debutat în data de 2 septembrie, (...) apoi s-a derulat pe parcursul unei săptămâni, în fiecare dimineaţă, între orele 07,00 şi 09,00, în mai multe zone din Târgu Mureş.

Vezi toată știrea în Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu