sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Un fond de investiții în mașini de epocă și în vinuri de colecție va fi lansat de Certinvest

Certinvest strânge bani de la investitori pentru un fond de investiții, care le va aduce profit din tranzacții cu mașini de epocă și cu vinuri de colecție.

Cu primul fond de investiții în artă de pe piața noastră, Certinvest a scos în patru ani, până în aprilie 2015, un profit de 27% din tablouri, sculpturi și obiecte de artă din argint, potivit lui Eugen Voicu, președintele Certinvest.

 „Viitorul fond de investiții în artă include două piețe noi, cu un potențial foarte mare: piața automobilelor de epocă și cea a vinurilor de colecție”, spune Eugen Voicu, citat de Economica.net.

Certinvest  este cea mai mare firmă independentă de administrare a investițiilor și, pentru că nu are la dispoziție o rețea bancară de distribuție, s-a specializat în produse de nișă, în afară de fondurile clasice existente în portofoliile concurenților săi.


Fondul Certinvest Artă Românească a fost un fond de tip  închis, cu durata de viață limitată (la patru ani) și nu unul deschis, sau mutual. Un fond de investiții dschis (mutual) face emisiune și răscumpărare continue de titluri.

Investitorii nu pot intra sau ieși când vor în și dintr-un  fond închis de investiții, ci numai în anumite condiții și la anumite date, conform prospectului de emisiune.

Certinvest a atras peste 2,5 milioane de euro în Certinvest Artă Românească, iar valoarea unităţii de fond a fost de 5.000 de euro.

Pe piața vinurilor de colecție nu circulă doar vinurile vechi, ci și cele produse în serie limitată, de diverși producători români și străini, eventual cu diferite ocazii. De obicei, aceste vinuri devin rare și foarte scumpe.

Piața mașinilor de epocă nu se rezumă la România și „ideea fondului este ca participanții la acesta să se poată bucura de activele fondului. Să aibă mașina în cauză la dispoziție, în week-enduri sau în concedii, fiind vorba de un fond comun care să includă aceste active”, precizează Eugen Voicu, citat de Economica.net.



2 comentarii: