Pe cont propriu


JOI, 14 MARTIE 2019

JOCURI VALUTARE: Cursul euro - la 8 sutimi de ban de recordul istoric. Evoluția pieței sugerează intervenția decisă a BNR



Media calculată de Banca Națională, de 4,7640 lei / euro, s-a apropiat, joi, la 8 sutimi de ban de recordul istoric de slăbiciune a monedei naționale.

Evoluția mediei de referință a BNR arată că presiunile de apreciere a euro sunt plafonate de vânzări de monedă unică.

Și, pentru a treia oară de la începutul anului, vânzările de euro sunt suficient de masive ca să 
tempereze avântul speculativ.
Cine să fi vândut așa de masiv euro, ca să se coboare cursul?!



MIERCURI, 23 NOIEMBRIE 2016


PIAŢA MUNCII: Topul eJobs al ofertelor şi cererile


Cele mai numeroase locuri de muncă disponibile sunt în retail (dar de pildă Kaufland România are peste 5.300 de cereri, iar ALTEX ROMANIA are peste 4.400 de cereri), în telecomunicații (RCS & RDS are peste 3.600 de cereri) și în farmacie (MEDIPLUS EXIM SRL are peste 3.500 de cereri), potrivit unui top eJobs.

În același timp, în topul companiilor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile se regăsesc retailerii alimentari Mega Image și PROFI (cu un total de peste 650 de joburi) și companiile de soluții în tehnologie CGS și Pro Solutions Agency (cu un total de peste 550 de poziții).

Iată mai departe întreaga listă a angajatorilor care oferă cele mai multe locuri de muncă în luna noiembrie, pe eJobs România.

JOI, 26 Mai 2016

JOI, 26 MAI 2016


Descoperiți Banii PE VIU. Toate evenimentele Târgului de investiții „Banii Tăi EXPOˮ se vor transmite LIVE pe net. Se va juca și piesa de teatru „Pușculițaˮ

Vineri 27 și sâmbătă 28 iunie, în Piața Universității, va avea loc Târgul de investiții „Banii Tăi EXPOˮ, unde puteți descoperi cum se face un leu, cu ajutorul unora dintre cei mai tari meseriași în administrarea investițiilor.

Aduceți-vă și copii, căci pe scena Banii Tăi Expo, actorii de la Teatrul Vienez de Copii vor juca spectacolul „Pușculița”, de Eugene Labiche – spun organizatorii de la Bursa de Valori București (BVB).

Depozitarul Central vă va spune gratis ce acțiuni aveți și unde.

Ar urma să se facă și educație financiară, nu glumă!

Se vor organiza peste 20 de seminarii, „cu cei mai buni experți financiari, despre administrarea banilor, investițiile în titlurile de stat, diversificarea plasamentelor, administrarea portofoliului și multe alte subiecte. Înregistrarea pentru seminarii este deschisă publicului și gratuită, iar locurile se pot rezerva prin intermediul website-ului oficial al expoziției: www.baniitaiexpo.roˮ.

Activitățile din cele două zile ale Expoziției vor fi transmise live pe site-ul www.baniitaiexpo.ro, unde va putea fi urmărit întreg evenimentul. Transmisiunea în ambele zile va fi între orele 9:00 și 18:00.

Cine va veni și ce va face pentru tine?



MARȚI, 23 Februarie 2016

Sprijin pentru dezvoltarea startup-urilor de la un colos al consultanței numit EY

EY a lansat o noua editie a programuluiAccelerating Entrepreneurs, prin care oferă sprijin pentru dezvoltarea startup-urilor cu potențial și ritm rapid de creștere. Programul se adreseazp startup-urilor centrate pe tehnologie din Europa.

Sesiunea de inscrieri este deschisa pana pe 11 martie 2016, iar aplicatiile se pot depune online la www.ey.com/aep, potrivit unui anunț al EY, care sună mai departe așa:



VINERI, 22 Februarie 2016

Ce spun maeștrii despre optimizarea fiscală, SRL și PFA

Webinarul organizat deBurCASH &Wealth Academype teme de optimizare fiscală a ajuns la câteva concluzii, cu ajutorul celor doi invitați ai maestrului în coaching Eusebiu Burcaș, consultantul fiscal Adrian Bența și juristul Horațiu Sasu.

Burcaș scrie în rezumatul pe care l-a făcut webinarului că:

Noul cod fiscal prevede reducerea impozitului pe dividende la 5% şi reducerea TVA la 20%.

Cea mai eficientă formă de organizare, din punct de vedere a impozitării, este în acest moment microîntreprinderea (SRL), mult mai puţin impozitată decât PFA-urile.

Dintr-un SRL banii se pot scoate doar ca şi dividende, după depunerea bilanţului şi reţinerea impozitului pe dividende.
  

MIERCURI, 13 Ianuarie 2016

Lapte proapsăt pe OLX. Micii fermieri nu-l vând la procesatori

Micii fermieri nu reușesc să-și vândă laptele la fabrici pentru că acestea cer cantități mari și plătesc puțin.

„Vând doar prin sat şi am pus anun­ţuri pe OLX.  Este o diferenţă foarte mare între preţul pe care-l oferă fabricile şi cel cu care vindem noi“, spune un fermier care are 12 vaci de lapte, citat de ZF.ro.

Pe site-uri ca olx.ro un litru de lapte de vacă se vinde cu trei lei, faţă de un leu cât spun fermierii că oferă fabricile mari din România. Un litru de lapte costă în hypermarket între patru și șase lei.

Doar 22% din laptele produs de fermierii români ajunge să fie procesat în fabricile locale, conform unui studiu realizat de Eurostat. Media UE era în 2013 de 92%, potrivit ZF.ro.

Fermierii mici au însă probleme și cu standardele europene, care cer investiții.

Detalii în ZF.ro


LUNI, 11 Ianuarie 2016

Ajutoare nerambursabile de 120.000 de lei pentru debutanții în afaceri. Cum se obțin

Firmele mici care nu au mai mult de doi an de la înregistrare vor putea primi un ajutor nerambursabil pentru investiții de până la 120.000 de lei (26.000 de euro) de la Guvern, prin noul Program START 2016, potrivit proiectului procedurii de implementare a acetuia, pus azi în dezbatere publică.

Un IMM poate accesa maximum 120.000 de lei (circa 26.000 de euro, la cursul actual), sau nu mai mult 90% din investiția totală pe care întreprinzătorul solicitant vrea să o realizeze cu banii de la START 2016.

El va trebui sa vina el cu restul de minimum 10% din investiție. Astfel, investiția pe care întreprinzătorul va putea s-o facă cu ajutorul maxim de la stat  va fi de 133.300 de lei.


MARȚI, 5 Ianuarie 2016

COMENTAŢI despre: Moartea PFA-urilor, sau a Persoanelor Fizice Autorizate

Am mai auzit-o, o văd şi pe reţele: "În 2016, cei care au PFA-uri ar trebui să și le închidă. O treime din suma muncită se duce pe taxe. Bani pentru care statul nu face nimic", scrie Iulia Cimpoeru pe blogul său.

Unii analişti economici ar fi afirmat că activitatea PFA-urilor “devine ineficientă din punct de vedere fiscal”, mai adaugă autoarea. Îi citează cu expresia “ineficientă din punct de vedere fiscal”.
Sigur că expresia citată este scandaloasă.


17 decembrie 2015

Profesiile libere și PFA trebuie să încheie contracte cu clauze clare pentru a nu fi reîncadrate ca salarizate

Activitățile independente vor putea fi reîncadrate ca salarizate, cu taxele aferente de cel puțin două ori mai mari, potrivit proiectului de norme ale Codului fiscal, aflat în lucru, potrivit ministrului Finanțelor, Anca Dragu, citat de Profit.ro.

Proiectul de norme trebuie să aducă detalii și clarificări ale criteriilor, cuprinse în noul Cod fiscal, în baza cărora activitățile vor fi considerate independente – Persoane Fizice Autorizate (PFA), profesii libere – sau dependente, însemnând salariate.


PRODUSE TRADIȚIONALE: Bătălia pentru sărbători poate aduce venituri cu 50% mai mari

Vânzările de produse tradiţionale de manufactură cresc, în perioada sărbătorilor de iarnă, cu peste 50%, până la un coş mediu de 300 de lei, conform Agerpres.

În timpul anului valoarea medie a unui coş de cumpărături ce conţine produse autohtone realizate în sistem de manufactură (alimentare, terapeutice şi cosmetice 100% româneşti) atinge suma de aproximativ 100-150 de lei, în perioada premergătoare Crăciunului se înregistrează o creştere semnificativă, atât în valoarea, cât şi în volumul comenzilor, valoarea medie a coşului pentru astfel de specialităţi depăşind, de cele mai multe ori, pragul de 300 de lei.


15 decembrie 2016

Disprețul parlamentarilor îi înfurie pe oieri. Protestul a încetat, dar care este leacul disprețului?!

Înainte de a prelua relatările de presă despre încă un protest împotriva abuzurilor politicienilor, ar merita poate să forțez o legătură între finanțele personale, mai exact prețul brânzei de oaie, și protestul ciobanilor împotriva... STUPOARE!, legii vânătorii.

Nu voi forța, ci voi spune doar, deloc pompos, că este vorba de disprețul parlamentarilor la adresa poporului meu. 

Acestor așa ziși aleși ai poporului meu vegetal, acestor vietăți nefericite cățărate pe nepăsarea concetățenilor mei, acestor vietăți subumane li s-a năzărit că se vor legitima ca un soi de aristocrați, dacă își asigură privilegiile de a vâna animale mai cinstite decât ei, în disprețul față de acei români care au conservat ceva din ființa mea și a poporului meu.

1 decembrie 2015

PE CONT PROPRIU: Cum se poate iubi țara construindu-ți afacerea în satul natal


Nu știam că este de scris ceva aici de Ziua României, până când am citit postarea unui om curajos, despre fericirea ei de a fi început o afacere în satul natal.

 "Și-a început afacerea în satul natal ca să-și ferească tatăl de depresie" - era titlul spectaculos pe care mi l-am dorit pentru articolul scris astă primăvară despre Felicia Tulai, pentru Economica.


Acum îmi dau seama că metoda cea mai bună de a-mi lăuda țara aici, este să îi laud pe românii care au curajul să o iubească PE CONT PROPRIU, luîndu-și viața în propriile mâini. Felicia Tulip este unul dintre ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu