miercuri, 5 iulie 2017

Guvernatorul îşi ceartă bancherii: „Începeţi educaţia financiară cu voi. Cultivaţi-vă clienţii!” Are dreptate?

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, i-a certat aspru pe bancheri că se plâng că poporul nu este educat fuinanciar şi, în schimb, doar tipăresc „broşurele”.

Educația financiară trebuie să înceapă cu bancherii. Vă plângeți că populația nu e educată financiar și tipăriți broșurele ca s-o educați. Păi populația nici nu trebuie să fie educată financiar!”, , a declarat Mugur Isărescu, marți, adresându-se bancherilor prezenți la conferința ZF Bankers Summit ‘17.

Dincolo de tonul patriarhal, de înţelept care are de transmis umanităţii bancare precepte pe care ar fi trebuit să le impună deja în zecile de ani de când este în funcţie, are şi guvernatorul dreptatea lui.

După cum avem şi noi  belelele noastre.




„Când te urci în avion, nu trebuie să cunoști mecanismul avionului, ci trebuie să respecți doar câteva reguli”, a mai spus Mugur Isărescu, într-o a doua grozavă filipică adresată bancherilor în mai puţin de două luni.

În 22 mai, la Asociația Română a Băncilor, când adăuga același mesaj discurului său: „Educația financiară trebuie să înceapă chiar cu noi, cu omul de la ghișeu, care trebuie să fie și mai bine educat și mai bine plătit, pentru că el este interfața cu clientul”.

Citiţi mai multe despre ce a spus Guvi în articolul meu din CursDeGuvernare.ro

Mugur Isărescu: ”Educaţia financiară trebuie să înceapă cu bancherii. Vă plângeți că populația nu e educată și tipăriți niște broșurele”


Aici să mai spun doar că lucrurile sunt mai serioase decât par:

Tot în mai, Raportul BNR asupra stabilității financiare avertiza că „relația dintre firme și creditori (din sectorul bancar sau din piața de capital) trebuie să se îmbunătățească, ritmul redus al creditării sectorului fiind determinat atât de factori de natura ofertei, cât şi de cei de natura cererii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu