vineri, 23 septembrie 2016

FRUCTELE IGNORANȚEI - Uite cum ne iau bani din buzunar cu lenea și ticăloșia lor. Noi ce păzim?!

Ar fi interesant de calculat câți bani am pierdut și pierdem clipă de clipă, din cauza lenei, ignoranței și ticăloșiei parlamentarilor români.

Din lene, ignoranță și ticăloșie, parlamentarii ne-au furat câte 10 euro fiecăruia, doar pentru că nu au abrogat la timp o lege. Și este încă în vigoare!

Iată de ce:  
Această lege și multe altele ca ea trebuia abrogate încă din 2007, după aderarea la UE. Ele aprobau acordurile bilaterale de protecție a investițiilor  cu alte țări membre ale Uniunii și nu mai sunt necesare de (deja) nouă ani.

Nu numai că legile care trebuia abrogate nu mai sunt necesare, dar sunt chiar foarte păguboase!

„Folosind prevederile acordului cu Suedia, frații Micula (patronii Izvolului Minunilor și a alor chestii fresh) au reușit să câștige un proces la Curtea de arbitraj de la Washington, în decembrie 2013, prin care au obținut despăgubiri totale de circa 200 de milioane de euro”, scrie Mihai Baniță în Profit.ro.

Statul român trebuie să plătească acești bani. ADICĂ TU și EU!

10 euro pe cap de român - E prea puțin ca să protestăm? Ne vor mai lua, cu lenea și ticăloșia lor. Trebuie neapărat „arși la colectiv” și morți în guri de canale, ca să ne enervăm puțin -  să simtă pe pielea și pe numele lor?

Și stați așa, că e mai rău...


„Raiffeisen Bank International (RBI), acționarul majoritar al Raiffeisen Bank România, a chemat statul la negocieri, după ce a înregistrat provizioane de 42,5 milioane de euro în trimestrul al doilea pentru creditele ipotecare ce pot fi afectate de Legea privind darea în plată. (...)

Austriecii susțin că, în cazul nu se ajunge la un acord, ar putea chema România în judecată într-o curte internațională. La fel ca frații Micula, Raiffeisen a invocat prevederile acordului bilaterla de protejare reciprocă a investițiilor încheiat cu Austria în 1996”, mai scrie Mihai Baniță în Profit.ro.

S-ar mai adăuga câțiva dolari furați de parlamentari.

Și astea sunt doar două exemple.

Acum, bine, ignoranța parlamentarilor este a lor, dar ignoranța noastră seamănă a masochism. De ce nu citim presa? De ce nu ne informăm?

De bine de rău, Președinția a propus Parlamentului încetarea valabilității acordurilor privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, încheiate de către România cu statele membre ale Uniunii Europene.

Nu se știe dacă asta ne vor salva cei câțiva euro - despăgubiri care ar urma să fie plătite austriecilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu