miercuri, 6 aprilie 2016

Bani din străinătate prin mai mult de 3000 de bancomate. Bancpost a intrat în joc cu Western Union


Western Union extinde colaborarea cu băncile și lansează serviciul de transfer de bani direct la ATM-urile Bancpost, astfel încât beneficiarii să aibă acces „24 din 7” la banii trimiși din străinătate, „oferindu-le clienților control și comoditate, când și cum doresc” se laudă un comunicat primit adineaori.

Astfel, „amprenta capacității de plăți prin ATM” a Western Union urcă „la mai mult de 3.000 unități în toată România”, spune comunicatul.

Evident că de bancomatele Bancpost se bucură cel mai mult clienții Bancpost, care așteaptă bani din străinătate. În afară de faptul că este o afacere în plus, pentru bancă este și un stimulent de marketing.

Bancpost își pune la bătaie cele peste 550 de bancomate, iar clienții acesteia, în primul rând,  vor  fi încurajați „să efectueze operațiuni de retragere sau de păstrare a sumelor primite în cont”.

Pe bune?!! „Operațiuni de păstrare”?

Știți cum se citește asta? Cam așa: „Ah ce v-am mai lua bani doar ca să vă păstrăm banii în banca noastră, așa cum au început să facă unii prin țări mai dezvoltate” . :)

Cum funcționează serviciul de transfer de bani Western Union prin ATM|?


După demararea unei tranzacții clasice la bancomat, clientul trebuie să opteze pentru ”Western Union” și să introducă în secțiunea aferentă de pe ecranul bancomatului detaliile tranzacției, așa cum i-au fost transmise de către expeditor:
- numărul de control al transferului de bani (WU MTCN),
-valuta și
- suma de bani.

Apoi, banii sunt virați direct în contul clientului. În cazul în care banii primiți sunt în valută, suma va fi creditată în contul de card în Lei.

La ce curs, prieteni???
Mai departe.

Clientul poate opta pentru retragerea imediată a sumei, în Lei

La ce curs, prieteni???
Mai departe.

... sau își poate utiliza direct cardul pentru efectuarea de plăți.

Pentru a intra în posesia unui transfer de bani utilizând noul serviciu Western Union de transfer de bani la ATM, clienții trebuie să dețină un cont în Lei deschis la Bancpost cu un card de debit valid atașat.

Normal! 

Hai să vedem dacă declarațiile oficialilor din comunicat sunt mai de D. Ajută!

Ia luați de aici:

Daniela Budurea, „director regional de țară” la Western Union România și Bulgaria spune: „Platforma transfrontalieră Western Union reprezintă un diferențiator puternic”.

Ferea! Fuga la dicționar! Di-fe-ren-ți-a-tor...  Hai că vă spun mai târziu...
... Viziunea noastră... bla bla... Aha, aici este informația cu numărul total de bancomate cu acces la WU:

„...activarea Bancpost extinde amprenta capacității noastre de plăți prin ATM la mai mult de 3.000 unități în toată România”, mai zice Daniela Budurea, care este, cu majuscule, „ Country Director Regional” – traducerea estimativă  mai sus.

George Kefalas, manager executive (SIC!) de distribuție cu amănuntu la Bancpost spune:...

Bancpost ... fidelă... bla bla... „...timpul petrecut la ghișeu fiind redus substanțial”.

Inestimabil!
George Kefalas este cu majuscule Executive Manager Retail Distribution, Bancpost.

Mai departe redau fair play cărțile de vizită:

Western Union

The Western Union Company (listată la bursa din New York NYSE, sub simbolul WU) este unul din liderii globali de pe piața serviciilor de plăți.

Începând cu 31 decembrie 2015, serviciile sub marca Western Union, Vigo și Orlandi Valuta au fost accesibile printr-o rețea comună de peste 500.000 de locații ale agenților în 200 de țări și teritorii și la peste 100.000 de bancomate și chioșcuri, inclusiv capacitatea de a trimite bani către 1 miliard de conturi bancare.

În 2015, The Western Union Company a efectuat 262 de milioane de tranzacții tip consumer-to-consumer la nivel global, realizând transferuri totale de 82 de miliarde de USD între consumatori și a efectuat 508 de milioane de plăți comerciale.

Bancpost 

Bancpost este o bancă universală cu o rețea de 148 de unități și 7 (șapte) centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 (un) milion de clienți corporativi, de retail și instituționali.

Bancpost are o rețea de 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri care oferă acces permanent la serviciile băncii.

Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea și reprezentant VISA și MasterCard.

„În acord cu angajamentul său de a sprijini performanța și valorile românești, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al FRF (Federația Română de Fotbal) și al Echipei Naționale de Fotbal.

2 comentarii:

 1. Sunteti destul de scumpi, sunt servicii mult mai ieftine si mai simple. De exemplu trimit orice suma cu doar 0.99p folosind TransferGO. Banii ajung din cont in cont intr-o zi lucratoare si serviciul este foarte simplu de folosit. Curs apropiat de BNR si suma este garantata la destinatie!!! Ii gasiti aici: http://bit.ly/transfergo1 Primul transfer gratuit: http://bit.ly/transfergo1

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu eu, EI sunt „destul de scumpi”!! Ce am facut ca sa fiu confundat cu subiectul stirii?
   Multumesc pentru comnetariu. Informatia dumneavoastra este pretioasa...

   Ștergere