miercuri, 2 decembrie 2015

Viață Grea la Bursă. Compania Life is Hard se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Bonzai, arborele liliputan, este simbolul pieței AeRO a Bursei
Compania de IT Life is Hard (simbol bursier LIH) va debuta pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), în 8 decembrie 2015, asistată fiind de Goldring, consultantul autorizat care a adus compania la cotă.

Life is Hard este producătorul celei mai importante platforme de software pentru brokeraj în asigurări și vine pe piața AeRO cu o capitalizare anticipată de aproape 6,9 milioane lei (1,5 milioane euro).

Piața AeRO a fost creată din nevoia de a furniza antreprenorilor o alternativă de finanțare pentru dezvoltare și este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare administrat de BVB.

Este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, ca să își finanșeze proiectele, poveștile lor de creștere, să își  sporească vizibilitatea și să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

Din păcate, piața este extrem de nelichidă și de aceea nu ajută pe termen scurt Bursa, a cărei activitate este afectată de un volum prea mic de tranzacții care să încurajezeze companiile relativ mari să apeleze la funcția principală a bursei: facilitarea atragerii de capital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu