miercuri, 2 decembrie 2015

Ghidul pentru împrumuturi responsabile - în 150.000 de exemplare la BCR. Banca a redus dobânzile pentru 20.000 de clienți

După trei luni de la lansarea campaniei de loializare “Scade Rata”, derulată de Banca Comercială Română, oferta de rate reduse inclusă în campanie a fost accesată de peste 20.000 de clienţi. Lor le-a fost diminuată dobânda la credit în medie cu 20%, la nivel de ţară,  potrivit reprezentanţiilor băncii.

Oferta se referă, practic la creditele de refinanțare și mai include facilități precum: comisioane zero de analiză și de administrare, asigurare de viaţă gratuită şi “înlesnirea substanţială a procesului de aprobare”.  Oferta ar fi „o soluţie comercială concretă, aliniată la condiţiile economice existente. Am reuşit să ne atingem scopul şi vom continua”, spune Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking al BCR.


Până la acest moment, valoarea medie a unui credit refinanţat este de 26.500 euro la nivel naţional.

Valoarea medie / Credit refinanţat (EUR)
Reducerea medie a ratelor lunare se situează în jurul procentului de 17% pentru cele mai mari localităţi urbane, înregistrându-se valori după cum urmează: Timişoara – 18%, Sibiu, Ploieşti, Cluj şi Braşov – 17%, Bucureşti – 16%, potrivit datelor băncii.

Cei 20.000 de clienți reprezintă mai puțin de a șaptea parte din numărul de beneficiari ai Ghidului pentru împrumuturi responsabile, un îndrumar rezultat din parteneriatul cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Pe parcursul campaniei "Scade Rata", BCR a distribuit în toată ţara peste 150.000 de exemplare din Ghidul citat, “pentru a promova principiile unei creditări responsabile şi creşterea nivelului de educaţie financiară a consumatorilor. Ghidul conţine informaţii, exemple şi instrumente concrete pentru a lua decizii financiare mai bine informate”.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active 14,4 miliarde euro.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.800 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul primului trimestru din 2015, Erste Group deţinea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro şi înregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.

2 comentarii:

  1. a facut si domnu Iacob un banut alb pentru zile negre cu o simpla stampila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boer Mare, mă stii ca sunt naiv, așa ca nu te miri că nu înțeleg poata cu ștampila. Dar și așa dacă ar fi, că a făcut un ban, care e durerea... Bine că a făcut ceva util, ca e Ghid,ca nu e. E ceva onorabil și uite: pentru că nu l-am facut eu, acum il preiau de la el. Stai sa vezi ca o sa-l mai preiau o data, in extenso.. Sa traiesti, Cristianule, Daca ti-ar places sa scrii aici pentru folosul profanilor, te astept aci tu ceva gratis aici. Pe bune... :)

      Ștergere