marți, 2 februarie 2016

Managerii români cred că vor face mai multe angajări, deși perspectivele globale sunt sumbre

Jumătate din directorii de companii din România „sunt foarte încrezători în creșterea veniturilor pentru companiile lor pe parcursul următoarelor 12 luni”, conform rezultatelor sondajului anual al PricewaterhouseCoopers (PwC), intitulat Global CEO Survey 2016. Tocmai am scris asta în Economistul.

Ca urmare, 56% dintre directorii executivi locali și-au exprimat intenția de a crește efectivul de personal în următoarele 12 luni, în timp ce numai 18% intenționează să facă reduceri de personal în cursul acestui an.

Proporția managerilor care se așteaptă la venituri mai mari a crescut cu șase puncte procentuale față de anul trecut (44%) și este cu 15 puncte procentuale mai mare decât media globală (35%). „Prin urmare, directorii de companii din România sunt printre cei mai optimiști lideri de afaceri din lume, imediat după cei din India și Spania, însă cu mult deasupra celor proveniți din Europa Occidentală sau de Est“, remarcă autorii studiului citat.



Pe termen mediu, 61% dintre directorii executivi au declarat că sunt foarte încrezători în perspectivele de creștere a veniturilor în următorii 3 ani, un procent cu șapte puncte mai mare față de cel de anul trecut (54%) și mai mare decât media globală de 49%.

Mai multe în în Economistul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu