luni, 21 decembrie 2015

Record Star Wars: The Force Awakens a avut incasări de 238 milioane de dolari în primul weekend

Star Wars VII: The Force Awakens a stabilit un nou record de încasări înregistrate de un film în primul weekend de la lansare pe pieţele din SUA şi Canada, cu o sumă estimată la 238 de milioane de dolari, au anunţat duminică studiourile Walt Disney, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noul record devansează precedentul record stabilit în vara acestui an de "Jurassic World", care în primul weekend a avut încasări de 208,8 milioane de dolari în America de Nord.

La nivel global, "Star Wars: Trezirea Forţei" a adus venituri de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit  de "Jurassic World".
De asemenea, ultimul film din seria "Star Wars " a stabilit şi un record de încasări pentru seara de deschidere în America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum şi pentru încasările înregistrate în prima zi de vineri de la lansare, 120,5 milioane de dolari. Precedentele recorduri la această categorie au fost stabilite în luna iulie 2011 de "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", care în seara de deschidere a avut încasări de 43,5 milioane de dolari şi în prima zi de vineri a strâns 91 de milioane de dolari.

Analiştii se aşteptau ca 'Star Wars: Trezirea Forţei' , a cărui producţie a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producţii ale regizorului James Cameron, "Avatar" cu 2,78 miliarde de dolari şi "Titanic" cu 2,18 miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu