joi, 3 decembrie 2015

Guvernul vrea sa ia 200 milioane EUR din banii viitorilor pensionari, spune Asociatia fondurilor private

To'ți îmbătrânim
“Înghețarea”  la 5% a contribuției la fondruile de pensii obligatorii administrate privat ar insemna  ca sumele investite pentru pensile viitoare să fie cu circa 200 de milioane de euro mai mici decât legea o impune, potrivit calculelor Asociației pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR).

Darurile otrăvite ale parlamentarilor atacă deja eficacitatea tehnocraților din noul Guvern, Tehnocrații lui Cioloș știu deja că creșterile salariale nelective și fără criterii de eficiență pentru societate vor transforma excedentul bugetar din acest an într-un deficit  bugetar  la limita suportabilă după standardele europene.
Și atunci, ca orice guvern care dă din colț în colț, de unde taie? Din banii de pensie, ai pensionariilor viitori.




APAPR deplânge, desigur, faptul că nu mai este respectată promisiunea de creștere a contribuției până la 6%  din venituri. “Această informație este cu atât mai gravă cu cât nivelul ar trebui să ajungă la 6% în 2016, conform Legii 411/2004 și angajamentelor Programul  de  Convergență  trimis  Comisiei Europene”. O eventuală decizie în acest sens “i-ar dezavantaja atât pe cei aproape 6,5 milioane de contributori, cât și sistemul pensiilor în ansamblu”. Mai spune APAPR, într-un comunicat care mi-a fost trimis în această după amiază.

În ciuda crizei, fondurile de pensii obligatorii (Pilon II) au înregistrat un randament mediu de 10,25% de la lansare și până în present, iar “men’inerea contribu’iei la 5% ar însemna “bani mai puțin pentru milioane de viitori pensionari și o lovitură dată mediului de afaceri, care așteaptă predictinbilitate și protejarea investițiilor”, mai spune comunicatul APAPR.

Citește și
Noul Guvern îngheață contribuția la pensiile private 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu