miercuri, 17 februarie 2016

Grupurile de firme românești nu-și mai doresc companiile-mamă înregistrate în Olanda

prof. Ana Bobîrcă 
Oamenii de afaceri străini și români ezită să se lanseze în investiții noi în România sau să le dezvolte pe cele deja lansate pentru că întâmpină mari dificultăți fiscale atunci când vor performanță de la managementul financiar al grupurilor de firme pe care le conduc.

„Una dintre problemele mari cu care se confruntă grupurile de firme românești este consolidarea. De pildă: la nivelul unui grup, pierderile unora dintre companiile componente ar trebui să se compenseze cu profiturile celorlalte, iar grupul să raporteze un singur rezultat brut consolidat”, a declarat Ana Bobircă, vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), pentru revista Economistul.





Legea română nu permite consolidarea profiturilor la nivel de grup. Mai precis, prevederile legii holding sunt insuficiente în această speță, potrivit reprezentanților oamenilor de afaceri. Reglementările actuale le dau bătaie de cap și oamenilor de afaceri, dar și lucrătorilor Fiscului, care trebuie să consume eforturi suplimentare ca lucurile să fie în regulă, dacă vor să nu piardă bani nejustificat – cei dintâi – sau să fie acuzați că ar îngădui nerespectarea legii – cei din urmă, Am mai scris pentru revista Economistul.

Un fel de gherilă

De ani de zile reprezentanții mediului de afaceri sunt în discuții cu cei ai Ministerului Finanțelor. Sunt cu toții într-o permanentă gherilă, cu asalturi unii asupra celorlalți, cu replieri și concesii.

Detalii în  revista Economistul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu