miercuri, 16 decembrie 2015

Speculațiile cu acțiunile Rompetrol continuă la Bursă. Creștere de 7% după prima oră de tranzacții

Vestea preluării KazMunnaiGaz International decătre chinezi stimulează speculațiile cu acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC),

Prețul RRC crește cu 7,5%,  puțin înainte de ora 11, după ce ieri au închis sesiunea de tranzacții la Bursa de Valori București cu o creștere foarte apropiată de pragul maxim permis de mecanismele pieței .

Este pentru prima dată din iulie încoace când prețul acțiunii RRC depășește pragul de cinci bani.

Și lichiditatea pieței este ieșită din comun, cu peste 1,3 milioane de acțiuni schimbate în numai o oră din această dimineață, adică mai mult de jumătate din cât s-a tranzacționat în ultima săptămână.



Compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters citat de mirsanu.ro.

Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce totalizează patru mld.dolari, semnat luni la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară. Acordul a fost încheiat în contextul întâlnirii între cele două părţi, la nivel de premier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu