joi, 3 decembrie 2015

Prima de Crăciun rămâne preferata angajaților din România în topul beneficiilor

Prima de Crăciun rămâne principalul beneficiu preferat de companiile și angajaţii din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă, potrivit unei analize realizate de General Human Resources. Abia pe locul doi se situează al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou.  

„Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajaţi, atât cu ocazia sărbătorilor, cât și pe tot parcursul anului, în vederea creşterii ratei de retenţie în companie și atingerea unui grad de satisfacție cât mai ridicat”, spune Laura Gheară, managing director al General Human Resources.Anumite companii oferă de la abonamente avantajoase la săli de sport sau la clinici private, până la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodată, sfârşitul de an reprezintă o perioadă solicitantă din punct de vedere financiar pentru angajaţi, astfel că beneficiile extrasalariale, cu precădere cele în bani, sunt apreciate de către români, potrivit General Human Resources.

Potrivit datelor General Human Resources, companiile au în vedere și copiii angajaţilor în perioada sărbătorilor, acordând cadouri pentru fiecare minor, de cele mai multe ori constând în jucării și dulciuri sau tichete cadou, respectând cadrul legal de acordare a acestora. Pentru copiii angajaților, unele companii optează și pentru organizarea de petreceri de Crăciun dedicate.

De asemenea, eforturile depuse de către angajaţi de-a lungul anului sunt răsplătite prin bonusurile de performanţă, care au ca scop fidelizarea salariaţilor, şi prin acordarea de premii de recunoaştere a meritelor, companiile desemnând “Angajatul anului” sau “Angajatul cu cele mai bune vânzări” în cadrul petrecerii de Crăciun. Anul acesta s-a observat o nouă abordare din partea unor companii din România, care au decis să redirecționeze sumele alocate pentru organizarea unor astfel de evenimente către susţinerea unor cauze umanitare.  

General Human Resources este o companie înființată în anul 2012, specializată în servicii de externalizare a proceselor de resurse umane, de la administrare de personal și payroll la consultanță în HR și recrutare. 

Din portofoliul companiei fac parte companii din domenii distincte, precum FMGC, construcții, design interior, comerț, transporturi și administrație publică, pentru care gestionează aproape 22.000 de angajați. Echipa are în componență personal cu studii de specialitate și cu un înalt nivel de pregătire în domeniul resurselor umane, fiecare având o experiență în domeniu între 8 și 15 ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu