joi, 3 decembrie 2015

Astra Asigurări a fost condamnată la faliment de Tribunalul București. Ce urmează

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări. Decizia nu este definitivă. Fondul de Garantare a Asiguraţilor intră în drepturi şi poate face plăţi doar după decizia finală a instanţei, în ceea ce priveşte falimentul Astra Asigurări, astfel că din punctul de vedere al consumatorului final nu se vede un beneficiu imediat, a declarat, pentru Agerpres, şeful Direcţiei Protecţia Consumatorilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Călin Rangu

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA, preluând, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, şi 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare.





Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de poliţe şi 51.566 de dosare daună, în Germania - 6.128 de poliţe şi 193 de dosare de daună, în Slovacia - poliţe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria - poliţe:191.241, dosare daună: 4.809.

Astra Asigurări este deţinută de The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider (99% din acţiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor intră în drepturi şi poate face plăţi doar după decizia finală a instanţei, în ceea ce priveşte falimentul Astra Asigurări, astfel că din punctul de vedere al consumatorului final nu se vede un beneficiu imediat, a declarat, pentru Agerpres, şeful Direcţiei Protecţia Consumatorilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Călin Rangu.
Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări.

'Noi trebuie să aşteptăm decizia definitivă. Din acel moment, Fondul de Garantare intră în drepturi şi poate să facă plăţi. Atât timp cât încă este contestabilă această fază, din punctul de vedere al consumatorului final nu se vede un beneficiu imediat pentru că, potrivit legii, numai dacă există decizie definitivă Fondul de Garantare poate intra în drepturi', a menţionat Călin Rangu.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august a acestui an, intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei, aceasta aflându-se în administrare specială.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu