marți, 15 decembrie 2015

Aplicarea legii falimentului personal a fost amânată pentru că sistemul juridic nu are destui angajați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut Ministerului Justiţiei (MJ) amânarea aplicării legii insolvenţei persoanelor fizice, pentru că nu avea cum să angajeze personalul necesar, potrivit judecătoarei Daniela Pantazi, purtător de cuvânt al CSM.

Legea "falimentului personal" ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Sistemul nu dispune de personalul necesar aplicării acestei legi şi este imposibil să poată fi angajaţi toţi specialiştii de care este nevoie, până la finalul acestui an. Pentru aplicarea Legii falimentului personal ar trebui angajate 800 de persoane, potrivit judecătoarei Daniela Pantazi, citată de  citată de Bursa.ro.De altfel, nici normele de aplicare încă nu sunt aprobate.

În context, deputatul Ana Birchall, care a iniţiat Legea insolvenţei personale, nu este de acord. "Legea insolvenţei persoanelor fizice este mai bună decât Legea dării în plată, întrucât prevede şi eliminarea datoriei reziduale", spune Ana Birchal, citată de  citată de Bursa.ro.

Mulți bancheri și avocați bancheri consideră că legea dării în plată intră în conflict cu Legea insolvenţei persoanelor fizice.

CITEȘTE și ASTA:

DAREA în PLATĂ: O lege sperietoare, cu pretenții etice. Ce spun avocațiiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu