luni, 25 noiembrie 2019

Tendinţa cursului euro: Cât de previzibilă să fie ca să placă bugetului tău?



Vremurile vor fi tot mai grele, pentru că urmează să se deconteze trucurile golănești prin care guvernele ultimilor 3 ani au zvârlit cu bani în populație ca să voteze fericită și ignorantă.

Se vede deja pe cursul euro.

Dar cum ar fi să îți reglezi corecția cheltuielilor în funcție de un criteriu. Te sperie deprecierea leului? Nu e cel mai bun criteriu, dar fie, folosește-l, că a devenit chiar previzibilă. Deprecierea...

Ia cercetează nițel...




Reiau un titlu sub care am publicat marea descoperire în cursdeguvernare.ro:

Cursul leului rămâne pe o tendinţă solidă de depreciere, în ciuda stabilizării temporare de luni


Recuperarea de vineri şi de luni a pierderilor înregistrate de leu nu a făcut decât să confirme tendinţa actuală de depreciere solidă a monedei naționale.

Tendința a dus la o serie de maxime istorice săptămâna trecută, dar ea a fost de fapt declanșată în a doua jumîătate a luni septembrie, așa, ca să înțelegem nițel piața.

Se vede pe graficul, pe care îl repet și aici:



Acum, dacă tot am trasat o linie de tendință pe sub minimele relevante din 2 septembrie și 5 noiembrie, și dacă mai și lăsăm excelul să facă media mobilă a cursurilor BNR din ultimele 23 de zile, vedem că deprecierea nu are decât să continue.

Da, dar în ritmul gradual care convine Băncii Naționale ca să nu producă noi șocuri economiei, așa cum a și promis guvernatorul Mugur Isărescu.

Acum, cum ar fi să îți ajustezi cheltuielile cu un coeficient rezulta chiar din panta deprecierii ilustrată cu săgeata din grafic?!

Mai bine: cum ar fi să economisești banii care rămân din ajustare?!

Ai putea?

Încearcă, altfel te va ajusta realitatea, căci puterea de cumpărare îți va scădea și încă nu șștim cât de dramatic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu