luni, 22 februarie 2016

Tarifele RCA sunt prea mari față de înțelegerile din decembrie, acuză transportatorii

Transportatorii spun ca prețurile la polițele RCA nu au fost reduse conform înțelegerilor din protocolul pentru plafonarea tarifelor, semnat acum două luni, de reprezentanții transportatorilor, ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și ai asiguratorilor, potrivit Conso.ro.

Nu ne privește? Ba da. Unde credeți că-și vor rostogoli transportatorii costurile și în bugetul cui se va opri bulgărele?!

După ce tarifele au crescut nejustificat în proporții cuprinse între 100 si 300%, întreaga industrie de transport este în situația de a opri activitatea, scrie Conso.ro.

Protocolul semnat la finalul anului trecut prevedea limitarea creșterii tarifelor pentru polițele obligatorii auto la maxim 50%, față de nivelul înregistrat în luna iunie 2015.


”Nerespectarea punctului 1 din Protocolul semnat in decembrie 2015 de catre reprezentantii transportatorilor, ASF, impreuna cu reprezentantii asiguratorilor, a dus la retragerea reprezentantilor transportatorilor de la discutiile privind reducerea tarifelor RCA. Desi au fost initiate discutii din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF, Guvern precum si in Comisia de Buget-Finante a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care in ultimul an au crescut exploziv intre 100-300% nejustificat, pana in acest moment, dupa ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului, constatam ca tarifele nu au inregistrat nicio scadere”, se arata intr-un comunicat comun al mai multor organizatii de transportatori din Romania, citat de Conso.ro.


Potrivit documentului, transportatorii cer Parlamentului Romaniei să solicite ASF măsuri ferme și rapide, asfel încât transportatorii să nu ajungă în situația de a repeta protestul din decembrie 2015, dar de aceasta data de o amploare mult mai mare in intreaga tara, scrie Conso.ro.

In data de 17 decembrie, cateva mii de transportatori au protestat in Piata Victoriei din Bucuresti cu autobuze, autocare si taxiuri etc., pentru reducerea valorilor RCA si eliminarea supra-accizei din preturile carburantilor, incepand cu data de 1 ianuarie 2016. Insa niciuna din aceste solicitari nu le-a fost solutionata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu