joi, 25 februarie 2016

CUM îl CITEȘTI pe ISĂRESCU: Legea dării în plată este o lege haiduciei

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) spune despre legea dării în plată că este „o lege a haiduciei, o lege în afara legii”, în declarații citate de Bursa.ro.

Guvernatorul face de fapt un joc de cuvinte superficial, din moment ce invocă lucrul „interesant că în enleză haiduc se spune outlaw, adică în afara legii”.

Declarațiile lui Mugur Isărescu sunt șocante, la cât de mult ține să practice stilul codificat al șefilor de bănci centrale.

Nu mai este nici un cod aici, semn că guvernatorul s-a înfuriat.

Semn că pericolul (din punctul său de vedere) aprobării legii este iminent.

Ceea ce nu înseamnă că legea va intra vreodată în vigoare așa cum este acum, neamendată de observațiile BNR. Chiar dacă va trece luni în  Senat.

Bancherii vor scoate armamentul nuclear, oricum va fi arătând acesta.

Guvernatorul este supărat și pentru că a fost ținta ironiilor amicale prin străinătate.

Și trimite la rândul lui ironii grele promotorilor legii.



„Cel mai tare mi se pare faptul că această lege ar fi devenit o lege economică”, adaugă Isărescu.

Guvernatorul evocă anii de până în 1991, când „nu intrai la ASE dacă nu ştiai că legile economice sunt legi obiective şi nu făceai distincţia dintre o lege juridică şi una economică, care acţionează independent de voinţa oamenilor, cum e legea gravitaţiei”.

Mugur Isărescu mai evocă și abordările incomode la care a fost supus de colegii de peste hotare, cărora a fost nevoit să le explice că legea ar fi o derogare și de la
Codul Civil și de la legile bancare și să recunoască situația că promotorii proiectului nu au dat niciodată credite, dar au luat, relatează Bursa.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu