marți, 23 februarie 2016

Piperea, nevoit să pună cruce legii dării în plată

Curtoazie Paginii de bănci. ro
Avocatul Gheorghe Piperea anunță pe  Facebook: A fost retras raportul comisiei juridice a Senatului, favorabil Legii dării în plată.

Concluzia lui Piperea: „acum putem pune cruce Legii dării în plată”, semnalează și ZF.ro și Bursa.ro.
   
Avocatul spune că legea nici nu se va mai discuta mâine în plenul Senatului.


„Se reia discuţia în comisii peste două săptămâni. Cel care a făcut public acest anunţ, la Radio România Actualităţi, este un anume senator Bota, de la PSD. Dar raportul nu putea fi retras fără acceptul preşedintelui comisiei juridice, domnul Boboc, PNL. Deci <<treaba>> este transpartinică. Lobby-ul intens al BNR a lovit unde trebuie”, a scris Piperea „pe o reţea de socializare”, scrie ZF.ro. Care adaugă:

„Piperea conchide că în final în ipoteza în care se va respinge legea sau ea va fi facută „aşa cum vrea BNR, fără vlagă, fără aplicabilitate la cazurile de contracte în derulare esenţialmente dezechilibrate, lumea va ţine minte sistemul bancar ca pe un stăpân de sclavi şi nu ca pe un partener de afaceri şi, mai ales, va ţine minte BNR nu ca pe o autoritate a Statului român, ci ca pe un vătaf al acestor stăpâni de sclavi, ca pe un avocat din oficiu al lor, care a trecut şi peste regulile democraţiei pentru a-şi susţine angajatorii”.

Și:

„Războiul acesta, în care BNR s-a băgat singură, a fost pierdut deja. Şi nu de consumatori, ci de aceste entităţi care, pe ne-merit, se numesc bănci. În timp ce opozanţii legii darii în plată au văzut şi văd în consumatori nişte sclavi care nu pot fi lăsaţi să se bucure de libertate, eu am văzut în aceşti consumatori, săraci sau bogaţi, tineri sau trecuţi de vîrsta la care pot să îşi reia viaţă de la capăt, nişte oameni istoviţi, şi am vrut să le ofer o fintina în care să îşi ostoiască setea.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu