luni, 22 februarie 2016

Volkswagen a produs mai mulți cârnaţi decât mașini, anul trecut

Volkswagen a crescut producţia de cârnaţi anul trecut, realizând semnificativ mai multe porţii din această gustare emblematică a Germaniei decât maşini, în condiţiile în care vânzările de automobile au scăzut pe fondul scandalului internaţional al emisiilor poluante, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Grupul german deţine propria sa carmangerie la Wolfsburg, care a produs 7,2 milioane de cârnaţi în 2015, cu aproape un milion mai mulţi decât în anul anterior.



Producţia de cârnaţi depăşeşte cu mult consumul de către lucrătorii VW în cantinele fabricii, aşa încât au fost distribuiţi spre vânzare în magazine şi supermarketuri din Germania pentru consum la domiciliu. Pachetele poartă sloganul în limba germană: "piese originale Volkswagen", potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, producţia de maşini a scăzut în cursul anului la 5,82 de milioane de automobile de la 6,12 milioane anul anterior, pe fondul scăderii vânzărilor, după ce în septembrie autorităţile americane au acuzat cel mai mare producător auto din Europa de instalarea unui software în autovehiculele diesel pentru a evita normele de poluare a aerului.

Dispozitivul este instalat pe un număr estimat la 11 de milioane de automobile la nivel mondial datând din 2009, iar scandalul a dus la declanşarea de investigaţii internaţionale şi a determinat VW să înceapă programe masive pentru a-i compensa pe proprietarii vehiculelor afectate, aminteşte DPA, citată de Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu