vineri, 19 februarie 2016

Ce spun maeștrii despre optimizarea fiscală, SRL și PFA

Webinarul organizat de BurCASH & Wealth Academy pe teme de optimizare fiscală a ajuns la câteva concluzii, cu ajutorul celor doi invitați ai maestrului în coaching Eusebiu Burcaș, consultantul fiscal Adrian Bența și juristul Horațiu Sasu.

Burcaș scrie în rezumatul pe care l-a făcut webinarului că:

Noul cod fiscal prevede reducerea impozitului pe dividende la 5% şi reducerea TVA la 20%.

Cea mai eficientă formă de organizare, din punct de vedere a impozitării, este în acest moment microîntreprinderea (SRL), mult mai puţin impozitată decât PFA-urile.

Dintr-un SRL banii se pot scoate doar ca şi dividende, după depunerea bilanţului şi reţinerea impozitului pe dividende.
  

Noul Cod Fiscal „ne aduce foarte mult de muncă şi reducerea accizei la băuturi, dar ne mai aduce şi reducerea impozitului pe venit la 5%”, scrie Eusebiu Burcaș în rezumatul concluziilor webinarului.

Și Horia Benţa spune că „microîntreprinderea devine cea mai atractivă formă de desfăşurare a activităţii din punct de vedere al sumei impozitelor de plată. PFA-ul  mai este atractiv „poate doar pentru sume mici, când costurile cu înfiinţarea unei societăţi nu s-ar justifica sau

„Începând cu anul 2016 trebuie avută foarte mare grijă privitor la orice formă de impozit, pentru că ANAF “ne stă cu sabia deasupra capului” folosind penalităţile pentru nedeclarare. În cazul acesta, cereţi ajutorul specialiştilor pe care îi aveţi în jur. Veţi ieşi la final de zeci poate chiar sute de ori mai ieftin decât dacă aţi trece prin controlul fiscal singuri”.

„Cunoaşteţi-vă drepturile! Românii nu îşi cunosc drepturile şi de aici rezultă foarte multe neplăceri de ambele părţi implicate în control”, spune maestrul Burcaș. Care încheie cu urarea...

„Spor la bani!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu