miercuri, 10 februarie 2016

DAREA în PLATĂ: Imaginația bancherilor ar putea scoate pe piață un produs hibrid între credit și leasing

Băncile „ar trebui să inventeze un nou produs”, un hibrid între credit și leasing, în cazul în care apare Legea dării în plată, a declarat preşedintele executiv al UniCredit Bank, Răsvan Radu, citat de Agerpres.

Noul produs ar urma să fie oferit în paralel cu creditul ipotecar actual, lăsând clienţilor posibilitatea să aleagă.

De fapt, Legea dării în plată ar putea fi aplicată pentru acest nou tip de produs, în opinia președintelui executiv al UniCredit Bank

Iată declarațiile lui Răsvan Radu, președinte executiv al UniCredit Bank:

„În cazul în care apare Legea dării în plată, toate băncile va trebui să inventeze sau să scoată un nou produs, care este foarte asemănător celui de leasing. Eu nu fac estimări privind ce vor face alte bănci, dar uitaţi-vă cum arată un produs de leasing imobiliar şi veţi înţelege cam care vor fi sau în ce zonă se vor situa următoarele condiţii de a accesa un credit de acest gen. Deci, vorbim despre un alt produs”, a spus Răsvan Radu.

”Noi chiar am propune să creăm un produs special, un credit special cu dare în plată şi să funcţioneze pe lângă creditul ipotecar obişnuit, astfel încât clientul să poată alege: vrei un credit de dare în plată sau vrei unul ipotecar obişnuit?”, a declarat Răsvan Radu, citat de Agerpres.

UniCredit a făcut o serie de simulări cu privire la impactul adoptării Legii dării în plată asupra preţului la apartamente şi asupra portofoliilor de credite garantate cu ipotecă.

„Impactul mare nu vine de la cei care au credite mici şi care vor fi mai puţin dispuşi să îşi vândă locuinţa pentru a sta cu chirie în altă parte şi a fi supuşi unei volatilităţi foarte mari a chiriilor în următorii ani. O casă, dacă o cumperi pentru tine, nu o raportezi la valoarea de piaţă, ci o raportezi la valoarea pe care o are pentru tine ca şi bun de întrebuinţare. Noi am estimat impactul ca venind, în special, din zona celor care au făcut investiţii, case de vacanţă, terenuri, apartamente şi nu neapărat în mod semnificativ din zona celor care au luat case pentru locuinţe”, a afirmat Răsvan Radu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu