vineri, 5 februarie 2016

De ce fac abuzuri inspectorii fiscali? Pentru că au targeturi, ca echipele de vânzări, răspunde un expert KPMG. Ce și cui vând?

„Rațiunea de căpătâi a inspectorilor fiscali a ajuns să fie realizarea targetului, ca o echipă de vânzări, în loc să constate respectarea legii. Este o pervertire a rolului lor esențial”, a declarat, în cadrul conferinței TaxEU,  Dragoș Doroș, director în cadrul KPMG, citat de Profit.ro. Doroș a deținut, anterior, funcții în Ministerul Finanțelor.

Problemele care apar în relația cu inspectorii fiscali sunt cauzate de faptul că aceștia au stabilite target-uri, potrivit lui Dragoș Doroș. KPMG este una dintre cele mai mari patru firme de consultanță și audit din lume.

„De aici pleacă tot. Inspectorii vor să constate sume. Pentru că vor să constate sume cu orice preț, fac abuzuri, nu citesc legea”, a mai declarat Dragoș Doroș



De exemplu, în buletinul statistic fiscal, publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), sunt prezentați indicatorii de performanță. Astfel, sunt cuantificate pentru fiecare inspector numărul de verificări efectuate, valoarea obligaților suplimentare stabilite, numărul și valoarea amenzilor, numărul de sesizări penale, valoarea confiscărilor, a prejudiciilor sau a măsurilor asiguratorii.

Mai multe în  Profit.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu