miercuri, 16 martie 2016

Sezonul DIVIDENDELOR: Creștere maximă la Bursă pentru Electroargeș după anunțul unui mare dividend

Foto: interesargesean.ro
Ringul Bursei înregistrează azi o creștere de 14,83%  în dreptul  acțiunilor gloriei de altădată a electrocasnicelor românești, Electroargeș Curtea de Argeș (simbol bursier ELGS).

Electroargeș (ELGS) a anunțat că va propune acționarilor un dividend de 0,095 lei / acțiune.

Dividendul ELGS este mare. Raportat chiar și la prețul actual, de 0,666 lei / acțiune (după creșterea maximă menționată mai sus), dividendul oferă un randament de peste 14%! Mi-a scăpat mie vreun altul mai mare?

Creșterea maximă permisă de regulile Bursei de Valori București (BVB) pentru un titlu este de 15%. La acest prag se opresc tranzacțiile, până când oficialii companiei respective explică de ce cred că s-a produs explozia prețului.

Comparați randamentul ELGS cu topul dobânzilor, despre care tocmai am scris:

INSTANT: Topurile dobânzilor la depozite - A se compara cu randamentele dividendelor


Bașca! Țineți seama că pentru dobânda unui depozit pe un an trebuie să așteptați un an.

Ia să vedem când va plăti ELGS dividendul...



Plata dividendelor ar începe cam târziu, pe 10 octombrie, potrivit convocatorului adunării generale a acționarilor, care urmează să aprobe dividendele.

Pentru a beneficia de dividendele unei companii, trebuie să-i cumperi acțiunile cel mai târziu în DATA CU DIVIDEND (27 septembrie la ELGS), ca să fii înscris ca acționar la DATA de ÎNREGISTRARE (29 septembrie la ELGS). Aceasta este cu două zile după data cu dividend, pentru că este nevoie de acest răstimp ca să se facă operațiunile post tranzacționare la Depozitarul Central.

Electroargeș (ELGS) nu este o fostă glorie, ci o excelentă supraviețuitoare a vremurilor mai noi. Face aspiratoare pentru un brand german și alte lucrușoare. Este mică, dar este o bună companie de portofoliu diversificat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu