luni, 28 martie 2016

DESCOPERĂ ALFABETUL investitorului începător

Prietenul Laurențiu Roșoiu a publicat  debutul unui adevărat alfabetar al investitorului începător, în... Totul despre banii Tăi.

Nu dau decât primele ȘAPTE definiții...

Laurențiu spune că „trebuie să începem cu începutul”, dar promite că lecțiile vor evolua spre lucruri mai complexe: analiza financiară, analiza tehnică, macroeconomie, etc și „poate astfel vom înțelege mai bine fenomenele care le trăim de zi cu zi”.


1. Apreciere – creșterea valorii unui instrument financiar (acțiune, moneda în raport cu altă monedă, etc );

2. Ask – prețul de ofertă, este prețul la care se poate cumpăra un instrument financiar;

3. Valuta de bază – este prima valută dintr-un raport valutar. ex EUR în relația EUR/USD



4. Bid – cel mai bun preț la care poate fi vândut un instrument financiar;

5. Carry Trade – este o strategie folosită de investitorii pe termen lung care vor profit din diferența dintre ratele de referință ale dobânzilor unor valute. Un investitor care urmărește o astfel de strategie caută oportunități prin care să cumpere o valută, care oferă o rată a dobânzii de referință mai mare și în același timp să vândă o valută care oferă o rată a dobânzii de referință mai mică.

6. CFD – (contract pentru diferență) - este un instrument financiar de risc ridicat tranzacționat pe piața extrabursieră, care permite marcarea unui profit atât din creșterea cât și din scăderea prețului, fără a cumpăra respectivul activ suport.

7. Corecția – este o mișcare a prețului în direcția opusaă trendului principal.

Mai multe în Totul despre banii Tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu