marți, 2 august 2016

Păgubiţii Carpatica Asig pot solicita de azi plata daunelor la FGA

Păgubiţii asigurătorului Carpatica Asig  pot depune începând de astăzi cereri pentru plata despăgubirilor care li se cuvin la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de faliment a Carpatica Asig, scrie ZF.ro.

Plata dosarelor se va realiza însă doar după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul Carpatica.Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ar putea plăti în cazul falimentului Carpatica Asig circa 624 de milioane de lei, potrivit estimărilor preliminare. Fondul de Garantarea plăteşte daune în limita a 450.000 de lei (100.000) de euro pe fiecare poliţă de asigurare, restul sumei în cazul în care valoarea daunei depăşeste plafonul FGA  urmând să fie recuperateă în instanţă prin înscrierea la masa creedală, mai scrie ZF.ro.

Fondul de Garantarea avea anul trecut disponibilităţi de circa un miliard de lei, iar în aceste condiţii cele două falimente- Astra şi Carpatica- vor duce la epuizarea fondurilor FGA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu