miercuri, 30 noiembrie 2016

Ce treabă are cursul valutar cu PIB-ul? Banii noștri depind atât de mult de ai altora

Nu o să mă mai încurc cu vrăjeala.

Știu că nu vei avea răbdare să citești până la capăt, ca să afli ce cursuri văd două bănci mari pentru euro, în anul viitor, așa că citez direct ce am scris pentru CursDeGuvernare.ro, spre sfârșitul articolului:

Analizele băncilor: Reducerea ritmului de creștere pentru anii următori – corecția excesului nesustenabil


Iar dacă vei avea răbdare să citești, „cu atât mai mai bine țării și ție cu tât mai bine” (acesta a fost maestrul Alecsandri). 

Mai ales că din niște tabele veți afla mai multe.

Așa că iată, mă citez pe mine însumi (De! Belelele tinereților!):
„Viziunea BCR este cea a unei filiale de bancă europeană, care are mai mulți clienți corporatiști de mari dimensiuni, interesați de încasări cât mai mari din export și preferă un leu depreciat.

În același timp, mulți dintre clienții BT sunt IMM-uri îngrijorate de deprecierea leului, care înseamnă  costuri mai mari mai degrabă decât încasări mai mari.

La Banca Transilvania estimarea cursului mediu pe 2016 este de 4,49 lei /euro, iar în următorii trei ani euro scade până la 4,43 lei în 2017, și până la 4,31 lei în 2019.

Pe de altă parte, Erste a ajustat la 4,52 media pe acest an, de la 4,51, în timp ce pentru anul viitor media estimată este de 4,51 lei/ euro, de la 4.50. Erste vede un curs de 4,51 lei / euro în primul trimestru al anului viitor și de 4,50 lei în următoarele două, dar nu merge mai departe”.

A, ce bine ar fi să vă fi stârnit curiozitatea și pentru restul articolului.
:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu