SURSA: earley.com/ |
Asta au spus invitaţii la Gala ZF 18.
Au mai spus că suntem într-o fază de ruptură şi în politica internaţională şi în business.
Nu voi mai putea feri mult să scriu despre vremurile tulburi care ne aşteaptă pe noi, pe copiii noştri şi pe buzunarele tuturor.
Croşetez ceva aici, în seria articolelor de tip Cum Citeşti Ştirile Financiare.
„Lume multipolară” înseamnă pericolul unor blocuri economice şi politice, care se pot transforma oricând în blocuri beligerante, adică militare. O fac deja.
Pe de altă parte, „mai mulţi angajaţi devin proprii lor angajatori”.
Asta înseamnă că am putea deveni cu toţii, ori măcar majoritatea noastră, liber întreprinzători care îşi vând şi „îşi marketează” – în general, propria forţă de muncă.
De fapt, ne vom vinde competenţele, priceperea de a face ceva.
Roboţii şi softurile ne vor înlocui tot mai mult.
Multe locuri de muncă vor dispărea şi vom fi fericiţi să ne putem oferi munca şi competenţa pe internet.
Fericiţi?!
Da, căci dacă nu vom trăi într-o ţară în care să putem face asta, vom trăi într-o junglă umană, fără reguli ca acelea pe care le admiram în cărţile lui Rudyiard Kipling.
Nu se vor mai putea face tandre desene animate, precum Cartea Junglei, despre jungla umană care va fi în afara revoluţiei digitale, ci mai degrabă filme apocaliptice - dar vom fi fost deja plictisiţi de ele deja.
Aşa că FIŢI PREGĂTIŢI!
Abia pot suferi tonul ăsta profetic, dar ştiţi ceva? Acum vreo 40 de ani citeam fermecat cărţi profetice precum Sfidarea Mondială sau Al Treilea Val, care prevesteau lumea în care trăim deja de ceva vreme.
Timpul se grăbeşte.
Fiţi pe fază ca să ştiţi ce să faceţi cu leul vostru pus deoparte. Mă voi gândi de acum încolo şi din acest unghi când vă voi scrie despre acest leu.
Trebuie să ştii să-ţi promovezi leul din liga „bani munciţi” în liga „bani deştepţi”.
Uite câteva declaraţii „sugestive” din Gala ZF, citate din ZF.ro:
Urmează „schimbări şi provocări dramatice în perioada următoare”, au spus invitaţii ZF.
„Putem spune cu certitudine că ordinea stabilită la sfârşitul Războiului Rece se clatină în jurul nostru. Mult mai puţin clar este cu ce va fi aceasta înlocuită“, a spus şeful comentatorilor politici de la Financial Times, citat de ZF.ro.
„În urmă cu numai câţiva ani „viitorul părea liberal, acum începe să apară neliberal. Criza financiară din 2008 a schimbat ideologia Washingtonului, iar veniturile stagnante şi măsurile de austeritate au fertilizat solul pentru protecţionism“, a mai explicat Stephens.
„Schimbările pe care le vedem au fost numite a patra revoluţie industrială, mişcarea către o economie virtuală, o creştere a folosirii roboticii, inteligenţei artificiale, a economiei de sharing precum cea folosită de Uber sau Airbnb. Când revoluţii se întâmplă, ele schimbă societăţi, cum muncim, unde muncim. Şi această revoluţie va modela ce se întâmplă în Europa în următorii 10 ani“, a spus Paul Donovan, economistul-şef al UBS Wealth Management.
UBS este una dintre cele mai mari bănci ale lumii.
Wealth Management înseamnă literal managementul averii, dar firmele care se ocupă cu aşa ceva sunt cele care ridică banii clienţilor lor (direct, sau prin fonduri mutuale)...
din statutul de „bani munciţi”
în „bani deştepţi”.
Vine vremea („şi a şi sosit”, cum se spune în cea mai mare carte a umanităţii) în care capitalul înlocuiește munca.
Roboţii înlocuiesc munca muncitorilor din fabrici, din birouri.
Dacă nu te vei pricepe bine să faci ceva, orice, şi să-ţi găseşti online contracte şi comenzi, jungla socială (umană) te va devora, chit că te vei simţi apărat de statutul e funcționar public, eventual leneş şi neinspirat.
Nu te va mai apăra nimic, apoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu