marți, 22 noiembrie 2016

Bani din sănătate: MedLife se listează la Bursă

Curând, investitorii în acţiuni vor putea face bani pe termen lung din profitabilitatea MedLife, despre care ZF.ro spune că este cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private.

Sau pe termen scurt, dacă sunt niște speculatori sadea.

MedLife a anunţat că va scoate pe Bursă un pachet de până la 44% din acţiunile companiei, mai precis participaţiile deţinute de acţionarii minoritari ai companiei: fondurile de investiţii V4C şi IFC. 

Fondul de private equity V4C va vinde întreaga sa participaţie de 36,25%, în timp ce IFC va realiza un exit parţial a deţinerii sale curente de 12,75% în MedLife, potrivit ZF.ro.

Ca urmare a ofertei, familia Marcu va continua să deţină 51% din capitalul social al MedLife şi IFC va deţine cel puţin 5%. Free float-ul este de aşteptat să fie de până la 44%.

Merită să-l cităm şi pe Mihai Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife (mulțumesc ZF.ro):

„Prin intermediul acestei oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică de a investi în liderul pieţei private de sănătate din România şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est (ECE), pentru a obţine expunerea la piaţa cu cea mai mare rată de creştere a serviciilor medicale private în ECE şi să facă parte dintr-o călătorie uimitoare, care a început acum 20 de ani şi este departe de a fi finalizată”.

Corect

Așteptăm vești de la Raiffeisen Capital & Investment, care urma să se ocupe de listarea, programată inițial chiar pentru această lună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu