joi, 16 iunie 2016

Legea dării în plată a ajuns la Curtea Constituțională

Curtea Constituţională a fost sesizată de Unicredit să verifice constituționalitatea Legii dării în plată. Cauza din justiţie a fost suspendată până la decizia Curţii, potrivit Bursa.ro care citează Mediafax.
   
Judecătoria Sectorului 6 al Capitalei „sesizează Curtea Constituţională cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de contestatoare. Suspendă judecata, în temeiul art. 413, alin. 1, pct. 1 din Codul de procedură civilă, deoarece dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi, până la pronunţarea şi motivarea deciziei Curţii Constituţionale. Cu recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2016”, potrivit site-ului instanţei.

Recent, Judecătoria Buzău a respins excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Banca Românească faţă de Legea dării în plată, amintește Bursa.ro.



Acestea nu ar fi singura excepţie respinsă de instanţă.

Majoritatea băncilor ar fi ridicat excepţia de neconstituţionalitate împotriva întregului text legislativ, potrivit avocatului Gheorghe Piperea. Detalii în  Bursa.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu