luni, 26 septembrie 2016

ANAF vrea să ne scoată cu forța din înapoiere. Nu mai vrea să primească declarații pe hârtie

foto: oradetimis.ro
Începând cu data de 1 (întâi) ianuarie 2017, „contribuabilii nu vor mai putea depune la Fisc, pe hârtie, declarațiile care se pot depune și electronicˮ, potrivit lui Dragoș Doroș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), citat de Conso.ro.

„Nu vor mai puteaˮ sau nu va mai fi nevoie?

Adică, ANAF-ul joacă tare în meciul cu  birocrația și vrea să îi învețe cu forța pe contribuabili să folosească internetul, eliminând posibilitatea depunerii declarațiilor pe suport hârtie?

Hai s-o vedem și pe asta!

Ar fi vorba de șase sau șapte declaratii, iar „în perioada următoare, contribuabilii vor fi informați, la ghișeu, cu privire la modul în care respectivele declarații se completează online, astfel încât, de anul viitor, să nu mai apeleze la formatul pe hartieˮ - continuă știrea de pe Conso.ro.

Ce a constatat și ce vrea ANAF?



Șeful ANAF mai  spune că „s-a constatat o reticență a agenților economici în a depune declarațiile online, deși există această posibilitateˮ.

Serios?!

Cred și eu că există această reticență. Este o neîncredere cronică, alimentată de cei care au încercat să folosească mediul online în relația cu ANAF-ul și au plătit penalizări de neplată. (vezi mai jos)

Declarații online


Șeful ANAF, „s-a referit in mod special la Declarația 112, privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, care, deși se poate depune online, în anumite zone din țară se depune încă pe hârtie în proporție de 40%.ˮ

Serios?!!!... Ce înapoiați vom mai fi fiind și noi, contribuabilii!...

Cum aș întâmpina altfel decât cu neîncredere „luminareaˮ funcționarilor ANAF, atâta vreme cât aceștia nu sunt în stare să se pună de acord între ei și să-și sintetizeze informațiile de pe hârtie.

Cum ar face-o cu programe necunoscute (excel) sau cu altele pe cât de sofisticate pe atât de nefuncționale?!

La patru ani după ce am prezentat dovezi că mi-am plătit CAS-ul, omuleții tot mă mai penalizează pentru neplată. Am aflat asta cu ocazia notificării că ANAF trebuia să-mi da niște bani! Cum să mi-i dea, dacă aveam – pasămite - restanțe !!!

Oficialul ANAF a mai precizat ca, în luna iulie, a fost derulat un exercițiu în București pentru a forța  contribuabilii să depună declaratiile online.

Prin urmare – tot cu forța!

„Rezultatul a fost că nu au mai fost depuse", a spus Doroș.

Cum le-ar fi depus, dacă atunci când le ceri funcționarilor ANAF să-ți dea conturile la care să virezi banii online, te vezi rugat să și dai un tgelefon ca să verifici dacă au ajuns banii?!..

Citiți multe lucuri utile  în Conso.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu