joi, 26 noiembrie 2015

PORTOFOLII: Încep vânzările de fonduri mutuale în pachete adaptate la diferite profile de risc. OTP Asset Management a lansat premiera

 
Începând din decembrie, OTP Asset Management (OTP AM) va vinde titlurile fondurilor mutuale pe care le administrează şi în pachete ajustate la principalele categorii de profile de risc, potrivit Danielei Ştefu, director general adjunct al companiei, una dintre cele mai importante de pe piaţă, mai ales prin varietatea ofertei.

„OTP Asset Management România propune investitorilor cinci portofolii de fonduri de investiții construite în funcție de orizontul de timp recomandat și de nivelul de risc acceptat”, spune Daniela Ştefu. Cele cinci portofolii au primit şi denumiri sportive, în ideea că riscul face parte din joc, dar joci cu atât mai puţin riscant - cu cât alegi mai bine ce sport ţi se potriveşte mai mult.

Astfel, portofoliul TENIS îşi propune să obţină un câştig moderat, superior produselor clasice de economisire în condiţii de risc redus. Portofoliul este compus din titlurile fondului monetar OTP ComodisRO în proporţie de 60%, cele ale OTP Obligaţiuni – 35% şi ale fondurlui de acţiuni OTP AvantisRO – 5%. Perioada recomandată de investiţii pentru acest portofoliu este de 1-3 ani.


Pachetul Tenis este dedicat investitorilor conservatori. Cu plasamentele sale conentrate mai ales în depozite bancare, fondul Comodis are un risc scăzut şi randamente pe măsură, mici. Fondul de obligaţiuni este ceva mai riscant, teoretic, dar realitatea e mai blândă. Aşa că nici mari câştiguri nu se obţin de aici. Fondul de acţiuni Avantis este cel care ar trebui să îmbunătăţească randamentul păortofoliului, în măsura proporţiei cu care este inclus.

“Portofoliul îşi păstrează acelaşi profil de risc redus, dar în acelaşi timp poate obţine randamente mai mari decât cel al fondului monetar Comodis, sau numai al celui de obligaţiuni. Am testat performanţa portofoliului de la inceputul anului şi în timp ce la Comodis e de 2,07%, portofoliul are o creştere de 2,84%, adică adaugă aproape un punct procentual la performanţă”, spune Daniela Ştefu.

Celelalte portofolii împrumută numele altor patru sporturi (Basket, Fotbal, Polo şi Rugby), fără o legătură evidentă cu caracteristicile acestora.

De la portofoliul Basket la portofoliul Rugby, proporția fondului monetar scade de la 35% la 0%, în schimb porporția fondului de acțiuni crește până la 50%, portofoliul Rugby urmând să fie cel mai dur, cu 50% fond de obligațiuni și 50% fond de acțiuni.

Despre portofolii de fonduri vom mai avea ocazia sa vorbim, plecând de la propunerea OTP. 

Mai multe detalii pot fi găsite în site-ul special dedicat ofertei, www.pentruviitorulmeu.ro. Pentru toate pachetele suma minimă de investiţie este de 1.000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu