miercuri, 6 aprilie 2016

Cum poți profita de setea de bani a Guvernului

Guvernul vrea să împrumute de pe piață cu două miliarde de euro mai mult decât își propusese pentru acest an.  

Programul-cadru de titluri de stat "Medium Term Notes" va fi extins cu două miliarde de euro, de la 18 miliarde la 20 de miliarde de euro, pentru acoperirea necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri de stat pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2016 - 2017, potrivit unui comunicat citat de  Agerpres.

Niciunul dintre noi nu are acces la piața pe care Guvernul se va împrumuta, nu direct.

Indirect, însă putem profita cu succes.



Dacă nu vă amintiti cum, vedeți AICI:

Mai prețioase ca aurul, mai solide ca seiful. TOPUL alternativelor care scot untul din bănci


și în general, AICI.

Pentru analiștii împătimiți, iată mai departe știrea Agerpres:

Modificarea programului-cadru de emisiuni titluri de stat "Medium Term Notes" a fost stabilită printr-o hotărâre adoptată miercuri de Guvern.

Potrivit comunicatului, programul-cadru de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes" (Programul MTN) este o facilitate neangajantă încheiată între Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de emitent, şi un grup de instituţii financiare selectate.

În cadrul Programului MTN pot fi lansate periodic emisiuni de titluri de stat pe pieţele externe, în baza unei documentaţii contractuale standard, oferind emitentului avantajul accesării pieţelor de capital într-un timp mai scurt decât cel necesar parcurgerii etapelor pentru efectuarea fiecărei tranzacţii individuale. Totodată, se asigură flexibilitate în structurarea parametrilor emisiunilor, în funcţie de strategia de administrare a datoriei publice guvernamentale, se arată în comunicat.

În contextul implementării planului anual de finanţare a deficitului bugetar şi de refinanţare a datoriei publice, pentru 2016 Ministerul Finanţelor Publice are în vedere emiterea de euroobligaţiuni în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro (echivalent), precizează sursa citată.

Conform comunicatului, până în prezent, au fost emise pe pieţele externe euroobligaţiuni de 1,25 miliarde de euro, urmând ca suma de 1,75 - 2 miliarde de euro să fie atrasă de pe pieţele externe până la finalul acestui an. Pentru 2017 se estimează un necesar de finanţare de pe pieţele externe între 2,7 miliarde de euro şi 3 miliarde de euro, se mai arată în comunicatul citat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu