marți, 23 mai 2017

CUM CITEŞTI şi la ce îţi trebuie să ştii cum vor Franţa şi Germania să facă reforma monedei euro

Nu mă mai satur de 25 de ani

să scriu,

poate o înţelege tot românul:

nepăsarea fiecăruia faţă iresponsabilitatea  celor care ne conduc

este sinonimă cu nepăsarea pentru soarta copiilor noştri.

Şi a copiilor copiilor noştri, cum ar zice Delavrancea...

Citiți asta:

Reforma monedei unice va începe cu convergenţa fiscală a Franţei şi Germaniei, cu politici economice şi de investiţii comune


Asta am scris-o azi în CursDeGuvernare.ro - era o ştire, dar era şi irepresibil să n-o dau şi aici. 

Ar trebui să ne trezească și pe noi antanta franco-germană, împotriva ostilității tradiționale, mai mult sau mai puțin amicală în ultima vreme.

Nemții și francezii se aliază într-o contraofensivă istorică pentru salvarea proiectului pan-european, care înseamnă, de fapt PACE.

Și, nu este alarmant că francezii se vor strădui să se inspire din disciplina germană, când este vorba de cheltuit banul public cu folos?

Alarmant - pentru  niznaiul naţional, al fiecăruia dintre noi, care ne bucurăm pentru un leu în plus la salariul bugetarului, fără să ne punem problema că îl vom da înapoi însutit, prin depecierea leului şi a puterii de cumpărare.

Uite-i pe francezi că, speriaţi de extremismul naţionalist, au votat un preşedinte care, de fapt vrea să le umble la beneficiile sindicliste atât de dragi lor.

Necazul este că pe români nu prea mai are ce să-i sperie. Iar când vor deveni pagube colaterale pe câmpul de bătaie al marilor puteri, nu le va mai folosi la nimic să înţeleagă de ce, cândva, în mai 2017, avea importanţă şi pentru ei, pentru fiecare românaş, că miniştrii de finanţa german şi francez, s-au înţeles cum să facă euro mai puternic. 
Numai că euro, cu cât va deveni mai puternic, cu atât va fi mai inaccesibil românilor pentru adoptare.

Iar fără euro, România va fi, de fapt, în afara Uniunii Europene, care îi apără pacea
Miniştrii de Finanţe german şi francez au decis luni constituirea unui grup de lucru bilateral, care să stabilească „o foaie de parcurs ambiţioasă” a reformelor necesare pentru întărirea monedei unice europene, potrivit Reuters şi Politico.eu.
Accentul prioritar va fi pus pe reducerea deficitelor publice şi a datoriei private din cele două ţări, dar şi pe armonizarea taxelor corporatiste transfrontaliere în cadrul uniunii monetare.
Mai departe, vezi, te rog, în CursDeGuvernare.ro. Că acolo îmi câștig pâinea muncind.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu