marți, 26 aprilie 2016

Două soluţii pentru a evita „jumuleala băncilor la plăţile în valută”

Prietenul Cristi Dogaru propune două soluţii de a evita „jumuleala” în cauză, mai precis costurile mari ale transferului de valută către rudele şi prietenii din străinătate aflaţi în nevoie.

Cristian Dogaru este un veteran al jurnalismului economic de calitate şi oricine se lipseşte de opiniile lui este sigur mai sărac (cel puţin în idei).

Una dintre soluţiile propuse este viramentul în contul de lei al destinatarului. Cristi Dogaru spune în articolul lui din Bursa.ro că destinatarul poate face schimbul valutar la bancomat în străinătate cu ajutorul cardului, iar „comisioanele la plăţile interbancare în lei sunt mult mai decente” decât la cele în valută.

Altă soluţie este cea a cardurilor preplătite internaţionale.


Soluţia viramentului în lei costă echivalentul a 2-3 euro/operaţiune de plată, iar schimbul valutar la bancomatul din străinătate cu ajutorul cardului, se mai pierde „doar 2-2,5% din suma în cauză, ceea ce este acceptabil, la valori mici”, scrie Cristi Dogaru în Bursa.ro. El a făcut sdocoteala că „una peste alta, la 100 euro s-ar pierde în acest caz sub 5 euro”.

Cardurile internaţionale preplătite pot fi obţinute chiar dacă posesorul nu este clientul unei bănci. „E nevoie de act de identitate, o factură de la domiciliul actual, e-mail valid (se primesc datele de autentificare) şi un număr de telefon unde pot veni SMS-uri de notificare”, mai spune prietenul nostru, care recomandă exitcard.ro „pentru tipuri, costuri şi mod de funcţionare”.

Mai multe detalii în articolul lui din Bursa.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu