luni, 23 mai 2016

Va face Guvernul curățenie printre comisioanele bancare?

Titularii de conturi bancare ar putea fi scutiți de cele mai importante comisioane pe care le percep băncile, dacă Guvernul va adopta proiectul de Ordonanță elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) – zice Conso.ro.

„Este vorba de deschiderea, administrarea sau închiderea contului, dar și de depunerea sau retragerea de bani din cont și de plata cu cardul pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv online”.



Proiectul de Ordonanță de Guvern se referă la „comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază. Scutirea de comisioane va fi valabilă inclusiv la retragerile de la ghișeuˮ, prevede Conso.ro.

Serviciile menționate ar urma  să fie gratuite indiferent de numărul de operațiuni efectuate. În cazul retragerilor de numerar, scutirea de comisioane ar putea fi valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, atât la ghișeul băncii cât și la bancomate.

Proiectul are ambiția ca să ceară băncilor să perceapă alte comisioane aferente contului de plăți, dar „acestea să fie rezonabile, adică să țină cont de nivelurile veniturilor naționale și de comisioanele medii percepute de instituțiile de credit pentru serviciile furnizate privind conturile de plățiˮ, mai spune Conso.ro.

Cum nu știm ce înseamnă „rezonabilˮ în dicționarul explicativ bancar, propun să citiți știrea în Conso.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu