vineri, 30 martie 2018

CUM ÎL CITEŞTI pe ISĂRESCU: Valoarea banului tău şi POLITICA BERBECULUI de dat cu capul în zid

Conducerea BNR toată a fost
invitată joi în Senat
să explice de unde vine inflația.
Întâlnirea a fost boicotată
de senatorii de guvernământ
Se mai îndoieşte cineva că boporul român este bleg („dintre care eu sunt cel dintâi”)?

Fiţi niţel atenţi, vă rog, că vine mai jos şi LINKUL. 

Care a fost rostul marii confruntări (jumi financiară , dar mai mult juma politică) din aproape Comisia economică a Senatului de ieri?

Păi care alta decât ca boporul de milioane de mici oportunişti români să zică uite: Dragnea ne dă bani, iar Isărescu ne stoarce la inflație?!

De-geaba a demonstrat Guvernatorul Isărescu că fără o politică fiscală şi economică puternică şi coerentă, BNR nu va avea încotro decât să crească dobânda sa de referinţă pentru bănci şi să o lase mai moale cu  protejarea cursului leului!

nu poţi „da ca berbecul cu capul în zid” la Madam Economia de Piaţă, că asta te loveşte mai rău decât coada crocodilului:

Crești cererea de cumpărături prin salarii (discreţionare) la bugetari şi (minime obligatorii) la privaţi?

Bine, zice Madam, să văd banii!  De unde îi ai şi ce valoare mai au ei când te împrumuţi ca tontu'  ca să le plăteşti pe acele salarii!

Păi, dacă ai mai mulți bani nu se cuvine să îți cer și eu mai mult? zice Madam.

Păi daca ai lei mai mulți, eu as fi fraier să nu-ți cer și eu mai mulți? zice Euro.

Păi dacă vrei mai mulți bani și nu îi ai, nici nu poți să îi faci, nu trebuie să plătești mai multă dobândă dacă te împrumuți și eu nu avem încredere în tine? zic ăi de dau banii Guvernului României.

Ce crezi?
Milenara sete de salarii mai mari chiar scuză orice?? Recunosc, este legitimă - şi mie îmi place, ce să fac, trebuie să mănânc azi, dar dacă mă gândesc mai bine, nu-mi convine să plătesc mai mult. (Lasă că pe mine patronul mă plătește din câți bani fac, nu din cât promit politicienii)

Lasă că nu Banca Națională face inflația, zice Madam.  „Nu le el „este banii”?!”, zice boporul.

Şi vine Musiu Suspendatu' de Puşcărie Liviu Dragnea şi explică - chipurile, de ce senatorii partidelor de guvernământ au lipsit de la Comisia în cauză : „Știau ei ceva”.

Ce știau, că Guvi nu o să le răspundă cu „altă întrebare”? Și că dacă va avea vreunul curajul să-l întrebe ceva, chiar îi va răspunde cu argumente distrigutoare pentru coarnele lor de berbeci?

Şi chiar să le facă de râs analfabetismul și iresponsabilitatea lor față de finanțele naționale, de reprezentanţi pârâţi  ai boporului votant anapoda ?

Nu?
Bine, atunci, luați de aici (de mai jos) o cronică jurnalistică ca la carte a evenimentului senatorial de ieri și să lăsăm pamfletul să se odihnească.

(Și Iartă-mă Popor român, că tot te iubesc)

Da, luaţi de aici, ce a spus Guvi şi spuneti-mi cum vi se pare:

Nu vă mai comparați cu Polonia și Ungaria / Raport al BNR în Senat, boicotat de PSD: Nu vă jucați cu politica fiscală, nu așteptați totul de la politica monetară. Reacția lui Liviu Dragnea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu