Ascunzişuri insalubre sau doar populismul inept sunt resorturile cele mai probabile ale proiectului Dragnea- Șerban Nicolae & Co, de a obliga Banca Naţională să aducă rezerva de aur a Românei, cea depozitată în Banca Angliei, în vreun depozit improvizat, poate, în Peşterea Urşilor.
Sau mai bine în peștera apucătUrilor și apucătOrilor capitalei de Dâmbovița.
Este, cel mai probabil - o DIVERSIUNE, dar sigur este încă o subminare a încrederii populare în Banca Naţională a României şi, eventual, o tentativă de scoatere a aurului din administrarea BNR.
Ca şi: încă o mutare în campania de înlocuire a acelora din conducerea BNR care nu le fac pe plac, potrivit experților pe care i-am consultat.
La ce le trebuie aurul în ţară?
Ca să-l vândă şi să acopere deficitul bugetar mult mai mare decât au neobrăzarea să-l măsluiască?
Ca să-l pună garanţie la cine ştie ce credite, pe care să le facă un fond năzdrăvan, pe care au neobrăzarea să-l denumească suveran?
Ia să vedem...
„Rezerva de aur nu poate fi folosită ca garanție la operațiuni de împrumut pentru a finanța orice proiecte ale statului sau ale entităților sale, dacă proiectele respective nu întrunesc condițiile de necesitate ale unei crize majore, conform legii BNR”, mi-a spus unul din experţii pe care i-am consultat ca să scriu, în cursdeguvernare.ro:
Mai rămăsese rezerva de aur: Diversiune populistă sau încă un act împotriva independenței BNR
Rezerva de aur este un capitol în bilanțul BNR și prin urmare „ar trebui schimbată legea băncii centrale , dar și alte legi ca aurul să fie scos din bilanțul BNR și folosit în mod netransparent ca și colateral”, spune una din sursele citate.
Aurul național poate fi folosit ca garanție și acum, de la Londra, dar lumea financiară ar afla și ar sancționa împrumuturile României în consecință, iar costurile acestora vor crește pentru că investitorii și-ar pierde încrederea.
Ba dimpotrivă: cumpărătorii ar avea mai multă încredere într-un depozitar ca Banca Angliei, pentru că l-ar lăsa acolo - pe numele lor, iar Banca Angliei este unul dintre cele mai bine păzite locuri din lume.
Banca Angliei este al doilea cel mai mare depozit de aur din lume, după o altă mare bancă centrală - ați ghicit: Federal REserve (USA)
Dar mai bine citiţi pe îndelete în cursdeguvernare.ro:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu