vineri, 23 februarie 2018

Scumpirea RCA: Vezi cât de mult diferă polița ta de tarifele de referință abia publicate de ASF

ASF zice că s-au scumpit poliţele RCA doar cu 9%, pentru tine, persoană fizică, iar pentru juridice cu 11%.

ASF este Autoritatea de Supraveghere Financiară, cum să n-o crezi? Dar scumpirile sunt calculate de ASF ca medie ponderată pe toate firmele de asigurare şi pe toate vârstele de clienţi, etc.

Şoferii care sunt plasaţi în clasa maximă de bonus (B8) primesc o reducere de 50% a tarifului de primă RCA, faţă de 32% cât era prevăzut de reglementările anterioare, spune Autoritatea.

Ce mai spune? Unde intri tu cu maşina ta în medie?

Ca să compari, poţi să te uiţi aici:


Sau să descarci DE AICI, raportul ASF, în care se precizează toate tarifele de referinţă. Este la sfârşitul articolului, nu strică să îl citeşti.

Mai spun acolo că ASF că aproximativ 83% din poliţele de asigurare auto obligatorie (RCA) pentru persoane fizice se află în clasele de bonus B1-B8, iar în categoria maximă B8 sunt plasate se 48% dintre poliţe, conform datelor din baza de date CEDAM din 31 decembrie 2017, citate de ASF.

Circa 76% din poliţele pentru persoane juridice se află în clasele de bonus B1-B8, în categoria maximă B8 aflându-se 26% din poliţe.

ASF consideră că „schimbarea relativă a primei de risc de referinţă comparativ cu cea din tariful de referinţă anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât şi creşteri de valoare”.

I-auzi!... =)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu