vineri, 6 ianuarie 2017

TdbT: 2017, anul investiţiei în acţiuni? Probabil că da, spun meseriașii

În ciuda rezervelor mele (funciare, aș spune, telurice, etc…), trebuie să nu ignor ideile administratorilor de investiții, care sugerează că 2017 ar fi un an propice pentru investiția în acțiuni, în special în fonduri mutuale cu expunere pe acțiuni – căci așa stă bine celor care nu au timp și pricepere să intre direct la Bursă.

Rezervele mele sunt determinate de vremurile care se anunță tulburi, în lumea întreagă.

Dar, din nou și din nou, pe termen lung, dacă avem obiective de cheltuieli importante peste mai mulți ani, experiența piețelor a arătat că plasamentul în acțiuni este cel mai profitabil.

Cum Să Faci Un Leu a mai spus asta. Căutați după cuvintele cheie.

Deocamdată să citim ce spun meseriașii citați de în blogul meu preferat, TdbT- Totul despre banii tăi

#baniitai
#banidestepti



„2016 a fost un an în care investitorii au căutat randamente mai bune decât cele primite la depozitele bancare, dar au fost totuşi reticenţi la asumarea de riscuri, preferând investiţiile cu profil de risc scăzut. Ei au mers spre instrumentele financiare cu venit fix si au evitat actiunile”, spune Laurențiu Roșoiu în TdbT.

Pentru 2017 perspectiva piețelor de acțiuni „este mult mai bună, iar asta va face foarte probabil tot mai mulți investitori să se reorienteze către bursă, în ciuda unor riscuri mai ridicate”.

Investitorii în fonduri au ales siguranța în detrimentul randamentelor în anul 2016, dar „există premise pentru schimbarea perceptiei in 2017 … spun Aurel Bernat – director general adjunct BT Asset Management și Laurențiu Roșoiu – director adjunct SAI Star Asset Management, citați de ziarul Bursa.

Citiți:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu