miercuri, 28 decembrie 2016

Tabloul nepăsării față de propriul viitor: Satisfacții imediate vs #banidestepti

Am citit încă o analiză pertinentă a comportamentului față de bani, care vine perfect în completarea celei pe care am făcut-o în CursDeGuvernare.ro şi am preluat-o, în esenţă, recent AICI.

Economisire în creștere, investiţii departe de potențial

„Dacă mâine ar câștiga din senin 100.000 de euro, doar 15% din români ar face o investiție în afaceri și alte aproximativ 15% ar investi - chipurile în imobiliare! Restul ? Călătorii … și altele! (…)

„Foarte puţini se gândesc să-şi folosească plusul de venituri pentru a genera venituri viitoare mai mari (…)

„Cea mai mare parte a câştigurilor suplimentare merg spre satisfacerea nevoilor curente.”

Sunt câteva idei extrase de prietenul Laurenţiu Roşoiu, dintr-un studiu realizat de Erste Asset Management România la finele acestui an.

Încărcaţi studiul din TdbT  - Totul despre banii tăi  şi citiţi mai multe în articolul citat dar şi mai departe, aici…În percepția românilor raportul risc-beneficii este dezechilibrat de o prudență ineficientă, determinată în mod special de lipsa informației cu privire la alternative, dar și de inclinația spre consum. „Naturală, poate!”, spune prietenul Roșoiu.„Este o realitate statistică ilustrată de evoluţia căştigului salarial mediu brut lunar (lei/salariat), care în ultimul deceniu  aproape că s-a triplet, de la mai puţin de 1000 de lei în 2005 a ajuns la aproape 3000 de lei în 2016.

Ce facem cu banii?

Înţelegeţi din articolul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu